A „rabszolgatörvény” elutasításáról döntöttek Pikó Andrásék úgy, hogy azt a Polgármesteri Hivatalban nem tudják betartani

Kidolgozatlan látszatintézkedésekkel tereli el a város valódi vezetésének hiányáról a figyelmet Pikó András polgármester és csapata. A túlmunka lehetőségét biztosító törvény elutasításáról döntöttek úgy, hogy előtte nem egyeztettek a munkavállalókkal, továbbá úgy tűnik a Hivatalban nem tudják, és nem is akarják betartani azt: hatból négy bizottsági ülés munkaidő végeztével kezdődött el.

bar_6243.jpg

A baloldal által csak rabszolgatörvényként aposzrofált törvényről, pontosabban annak az önkormányzat intézményeiben való alkalmazása elutasítását kezdeményezte a képviselő-testület előtt az új bal-liberális városvezetés.

bar_6121.jpg

Az egyik előterjesztő Veres Gábor (MSZP) be is ismerte: ez a döntés szimbolikus, a célja, hogy kifejezzen egy elvi hozzáállást, és deklarálja, hogy Józsefváros cégeinél senkinek nem kell tartania attól, hogy önálló döntése nyomán plusz jövedelemre tegyen szert túlmunkára kényszerül.

bar_6132.jpg

Vörös Tamás, a Fidesz képviselője rávilágított: mint azt az előterjesztés is leírja, Józsefváros cégeinél eddig sem alkalmazták a túlmunkára vonatkozó rendelkezést, tehát a látszatintézkedések helyett valódi munkát kellene végeznie a kerület új vezetésének. Hozzátette: erősen problémás, hogy az előterjesztők nem is egyeztettek a munkavállalókkal.

A képmutatás magasiskolája

Szilágyi Demeter képviselő (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldali képviselők mást mondanak, és másként cselekednek: ugyanis az elmúlt napokban a bizottsági ülések többségét úgy határozták meg, hogy azok munkaidőn kívül túl értek véget, tehát a Hivatal alkalmazottait ezzel túlmunkára kötelezték.

bar_6140.jpg

A javaslatát pedig, hogy korábbi időpontokban kezdődjenek ezek az ülések, egyszerűen leszavazták.

„Ez a képmutatás magasiskolája” – fogalmazott Szilágyi Demeter. A vitát követően a baloldali összefogás képviselői megszavazták az előterjesztést.