Az Auróra nem tudta legyőzni Kocsis Mátét a bíróságon

Mivel Kocsis Máté nem is vett részt semmilyen perben, így nem is vesztett pert. Hiába olvashattunk dicshimnuszokat a liberális Mekkáról, sajnos valami félreértés történt. Az pedig eléggé nagy szívás, hogy a bíróság szerint rendben van, ha a drogfogyasztásról elhíresült helyek dübörögnek a városban.

„Káosz kell legyen abban, aki táncoló csillagnak akar életet adni” /Dorthe Nors/.

Ennek a VIII. kerületben lévő „táncoló csillagnak” Auróra Közösségi Tér a neve. A kétes hírű drogos helynek a közönsége állandóan felbolygatja a környék lakóközösségeit, akik már sokszor és sokféleképpen fordultak a Józsefvárosi Önkormányzathoz segítségért. Pár héttel ezelőtt még kiterjesztett társasházi közgyűlést tartottak az ott élők, mert féltik a környékük biztonságát és köztisztaságát az Auróra látogatói miatt. A közgyűlésen egyébként egész sokan összegyűltek és nem válogatva a szavak között egyöntetűen kérték a hely végleges bezárását.

Sok helyen olvashattuk a napokban, hogy Kocsis Máté ismét pert vesztett az Aurórával szemben. A valóságban azonban ilyen nem történt, ezzel szemben a következők a tények:

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala közigazgatási eljárásokat indított az Auróra Kert és az Auróra Kiosk ellen, tekintettel arra, hogy működésük kapcsán aggályok merültek fel.

Csak a történeti hűség kedvéért jelezzük, hogy az Aurórában szórakozóknál egy júniusi rendőrségi razzia során jelentős mennyiségű kábítószert találtak, egy olyan este, ahol a vendéglátó egység szerint "éppen a kender és a kábítószerek felhasználásáról volt előadás" Ez amúgy olyan, mintha Zacher Gábor előtt azzal védekeznénk, hogy semmiféle alkoholfogyasztásról nincs szó, mi csak a komló és a szőlő különös hatását vizsgáljuk az erjesztett gyümölcsre. Mellesleg még mielőtt valaki megint elővenné a "csekély mennyiségű" kifejezést újra leszögezzük: az nem számít csekély mennyiségnek, ha egy embernél a hasisgyantán kívül több, mint 100 g fű figyel. Nem is beszélve a többiekről.image.jpg

Magunk részéről, már a jelentős mennyiségű kábítószer helyszíni tetten érését (magyarán kábítószer birtoklást) is elégnek találnánk, hogy egy bármilyen helyet bezárják. Az Auróra ráadásul mindig arra hivatkozik, hogy nem tehet róla, hogy ha valaki behoz bármilyen tudatmódosítót a helyre. Van benne igazság, de az is biztos, hogy az állítólagos "kender konferencia" sem a megelőzésről szól. A helyben lakóktól pedig tudjuk, hogy folyamatosak voltak az éjszakai hangoskodások, randalírozások, amiket bódult állapotban lévő „aurórások” követtek el, mielőtt egy áttombold éjszaka után a szomszédos házak kapualjában végezték el a „dolgukat”.

Az Önkormányzatnál az Auróránál felmerült működési aggályok tisztázása érdekében közigazgatási és bírósági eljárások indultak. Ezen eljárásokban született döntésekben a polgármester neve sehol nem szerepel. Sem az eljárt szerv képviseletében, sem pedig az alperes képviseletében semmilyen választott politikai szereplő nem vett részt az eljárásokban, nem is tehette volna, hiszen nem befolyásolhatják egy hatóság működését.

Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala szerepelt eljárt hatóságként, illetve alperesként az Auróra ügyében, ami nyilvánvalóan kizárja, hogy a polgármester hatáskörrel rendelkezzen. Az érintett eljárásokban közigazgatási hatósági eljárásokról van szó, ahol a közigazgatási szerv, vagyis az Önkormányzat részéről, a hatáskört de iure és de facto a kerületi jegyzője gyakorolja. Nem szükséges jogtudósnak lenni ahhoz, hogy kristálytisztán kirajzolódjon szilárd mezsgye az önkormányzati és a közigazgatási hatósági eljárások között, melyet összemosni nemes egyszerűséggel manipuláció.

A magunk részéről viszont 100%-an biztosak vagyunk abban, hogy egy drogos helynek nincs helye Józsefváros szívében. Meglehet, hogy a jog vargabetűi miatt csak kábítószer birtoklása miatt nem lehet egy vendéglátó egységet bezáratni, de rögzítjük a tényt; jóérzésű állampolgárként csak elítélni tudjuk, hogy egy drogos helyet nem záratott be jogerősen sem a Kormányhivatal, sem a Törvényszék. Emellett nem nagyon kell meglepődni azon sem, hogy az egyébként teljesen nyíltan Soros György által finanszírozott szervezetek otthonát éppen a Soros által fenntartott sajtóorgánumok veszik a szárnyaik alá.