Na most lett vége az Aurórának, győzött a lakosság

A józsefvárosi lakók elégedetlensége kipukkasztotta az Auróra lufit. Józsefváros jegyzője szerdán bezáratta az Auróra utcában működő vendéglátóhelyeket kábítószer miatt folyó büntetőeljárás és kereskedelmi szabálytalanságok miatt.

Egy rendőrségi razzia után nem olyan régen foglalkoztunk az Auróra Klubbal. A razzia alkalmával volt olyan személy, akinél egyedül több mint 100 gramm kábítószer gyanús anyagot találtak. Az eset miatt 15 személy ellen indult kábítószer birtoklás okán büntető eljárás. Az összes lefoglalt kábítószergyanús anyag között ilyenek is sejthetők egyebek mellett, mint a hasis gyanta. Na ez az, amire a jogvédők csak legyintenek "bárkivel megesik" vagy "csekély mennyiség" címen. Szerintünk viszont nem, nem esik meg.

09a8ca67bbe34de649d8aa3ae5c495c5182223cb.jpgAz önkormányzat tájékoztatása szerint, a környékbeli lakosok panaszai a razzia óta is folyamatosak voltak. Ahogy az kiderült, rengeteg olyan megkeresés érkezett, amely kábítószeres vagy csak egyszerűen alkoholos bódult állapotban, hajnalig hangoskodó embereket jelölt meg, akik nem hagyták a környező házakban élő lakosokat pihenni.

Az Önkormányzat 2017. június 28. napján meghozott határozatainak az értelmében, az Auróra utca 9. és 11. szám alatti ingatlanokban található kereskedelmi tevékenységet folytató egységeknek be kell zárniuk.

Fontos különválasztani a két különálló üzlet bezárásról szóló közigazgatási eljárást. Az Auróra 9. szám alatt található ingatlan esetében, a Marom Klub jogerős településképi bejelentési eljárásban született tudomásul vételről szóló döntéssel nem rendelkezik, melynek hiányában az ingatlanon kereskedelmi tevékenység nem végezhető.

Az Auróra 11. szám alatt található ingatlan esetében a jegyző az üzletet a büntetőeljárás befejezéséig, legfeljebb 1 évre záratta be, tekintettel a rendőrségi razzia során felmerült kriminalizált cselekmények alapos gyanújára.

Az Auróra a Facebookon közleményt tett közzé, mely szerint, az Auróra működése során, semmilyen jogsértést nem követett el. Annyi a probléma ezzel a kijelentéssel, hogy az Auróra egy hasonlattal élve focibírót játszik, annak ellenére, hogy sose volt bíró….Viszont azt tudjuk mindannyian, hogy ha valaki nem tartja be a játékszabályokat, akkor annak kiállítás a vége.

Természetesen a balliberális média védőszárnyai alá vette „szegény drogosokat”, akik ellen jelenleg büntetőeljárás van folyamatban. Majd olvashatjuk, hogy így a diktatúra, meg úgy a demokrácia hiánya. Csak azt a nagy jogvédő újságírók és megrendelőik is elfelejtik, hogy jó lenne, ha végre a kisebbségek védelme helyett a többség véleményét vennék figyelembe. Az miért nem jut eszébe egyetlen 24.hu-s újságírónak vagy magát odaláncoló aktivistának, hogy sokkal többen vannak, akik ki nem állhatják ezt az egész bagázst, füvezőstül, hasisgyantástul, hangosan hazafelé sétálóstul. Egyetlen cikket nem olvashattunk arról, hogy amúgy tömegek nem tudnak normálisan létezni otthonukban, mert ugye jogállam van és tűrniük kell.

Itt kell megemlékeznünk a mai józsefvárosi lakossági fórumon elhangzottakról is. A széleskörű találkozón megjelentek néhányan és tiltakozásukat fejezték ki az Auróra Klub bezárása ellen. Na persze, a gonosz józsefvárosiak, jól kibabráltak a kedves kis tüntikéző, csillogószemű libsikkel. Ez nem lehet más, csak diktatúra. Azt megint elfelejtette megírni a ballib sajtó, hogy a kis felszólaló cimborák közül volt, akinek a magyar nyelvvel is problémája akadt, de megjelent itt festékes lufit dobáló Soros-aktivista és korábban transznemű világról boldogan nyilatkozó Auróra pultos is. 

71ncfjewyzrqkebcs.jpegA helyzet ezzel szemben az, hogy egy normális, rendőrség által szervezett járási egyeztető fórum volt, ahol a lakosokon kívül a jogvédők próbáltak kibontakozni. Szerencsére elég kevés sikerrel. A legszebb pillanat az volt, amikor Sára Botond, "polgármester helyettes" - akinek mint hallhattuk, mindenki a főnöke - meg merte jegyezni, hogy talán azért már hadd ne az Önkormányzat kérjen bocsánatot. Az már tényleg teljesen mellékes, hogy a meghívott civil szervezetek vezetői és egyházi elöljárók egymás után mondtak köszönetet Molnár Gábor rendőr alezredesnek, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjének, hogy mind az Auróra utcában, mind pedig a VIII. kerület más pontjain is hatékonyan léptek fel a drogfogyasztók ellen.

Szilárd meggyőződésünk, hogy egy deviáns kisebbség nem zavarhatja meg a józsefvárosi lakók nyugalmát. Úgyhogy egy valamit szeretnénk üzenni mindenkinek, aki esetleg félreértette volna: nem, itt nem arról van szó, hogy a szüzességüket féltő sellők micsoda károkat szenvednek az Auróra utcában, csak egyszerűen az általuk olyan sokat hivatkozott démosz döntött. Az Auróra pedig bezárt... sokak örömére...