A mutyizós GeLi „nem hiszi”, hogy ő mutyizós

Olyat tett a nevének leírásával is láthatólag sokszor küszködő főpolgármester, amivel tovább csökkentette a már így is a nullát alulról súroló ázsióját: „nem hiszi el”, amiket a nevéhez fűződő Városháza-mutyival kapcsolatban nyilvánosságra hozott a sajtó, ezért nem is gondolja, hogy vizsgálatot kellene indítania az ügyben. Ciceró elbújhat ilyen logika, érvkészlet és szónoki tehetség mellett…

karigeri_varoshaza.png

Megszakítva a feszített, teljesítményalapú munkáját a tízórai tejbepapi és az ebéd közötti sziesztáját újabb performanszra vállalkozott a neve leírására is alkalmatlan főpolgármester, hogy folytassa az izzadságszagú mosdását a Városháza-mutyiban való nyakig megmártózását követően.

Nem csinált mást, mint amihez született balek mivoltából eredően a legjobban ért: újra felvette az áldozati pózt, azt sugallva, hogy nem ő a hibás azért, mert két éve (Pikóhoz hasonlatosan) semmi teljesítményt nem képes lerakni az asztalra, azért sem, mert lerohasztotta a várost, aminek vezetésével megbízták, azért meg végképp nem, hogy – jó baloldali lévén – elmutyizná a budapesti Városháza épületét. Nem. Mindezért IS a gonosz kormány a hibás, aki bántja ezt a talpig becsületes államférfit a nagyra nőtt óvodást.

Hiába a nyilvánosságra került dokumentumok, hangfelvételek és egyéb információk, amiket egyébként a „nincsenmásik” Index is lehozott, GeLgely „nem hiszi” ezeket, ezért vizsgálatot sem fog elrendelni. Mondjuk akkor megtagadná az immanens valóját, mert tényleg csinálnia kellene valamit. Netán felelősséget vállalnia. De akkor is: „nem hiszi”… Gránitszilárdságú bizonyosságot sejtető ellenérv. Van baj… Mindeközben még a kezét sem tördelte a kétlábon járó politikai étosz szobor. (Biztos felvett még 23 tanácsadót havi néhány misiért, akik azt javasolták neki, ne mutassa már ki ilyen nyilvánvalóan a nyámnyilaságát.)

Nem gondoltuk volna, hogy valaha ilyet írunk, de ennél még Pikó is tökösebb (mondjuk GeLinél tökösebbnek lenni kicsit sem teljesítmény), hiszen Józsefvárosban legalább volt valamiféle vizsgálat, miután a Pikó-banda elmutyizta a káptalanfüredi strandot a haveri vitorlásklubnak. De azért ne emeljük piedesztálra Pikusz Kukiszt sem, hiszen a vizsgálat jelentését már nem meri nyilvánosságra hozni az átláthatóságot a (vörös) zászlajára tűző ex-klubrádiós propagandista…