Pikóék átvették a Gyurcsány stílust: ha nem tetszik, el lehet menni!

A környékbeliek sérelmezték, hogy Pikóék a megkérdezésük nélkül zárják le a Bacsó Béla utca egy szakaszát. Teszik mindezt azért, hogy a CEU-s „baráti” vendéglátóhelyek teraszt létesíthessenek, a környéken élők pihenésének rovására. A Pikó-féle C8-asok válasza kísértetiesen hasonló, mint amint Gyurcsány vall: ha nem tetszik, el lehet innen menni!

dallos2j.jpg

Érdekes jelenség a C8 nevű „civil” szervezet, amelynek egyik alapítója maga Pikó András volt, mikor elhatározta, hogy felhagy a „függetlenobjektív” hírolvasással és polgármesternek áll. A választást követően a C8-asok szépen csendben beszivárogtak a Polgármesteri Hivatal ’majd minden területére: ott vannak a bizottságokban, a polgármesteri kabinetben, a részvételi irodában és tanácsadóként is vannak szép számmal foglalkoztatva. Még a baloldali pártok is csak pislognak, hogy hiába ők ülnek a képviselő-testületben, a döntéseknél nagyobb súllyal bír a C8 hangja.

A C8 alakítja az önkormányzati lakáspolitikát. Molnár György egykori bukott MSZP-s képviselő tanácsai alapján történnek zavaros ingatlanmutyik például a Palotanegyedben.   

A „civilek” koordinálják a részvételiséget is: ami jelenleg kimerül a politikai aktivistaképzésben, mert a fontos kérdésekben ­– mint például drogambulancia a Teleki téren, vagy a lakosokat zavaró Auróra kioszk – nem érdekli őket az emberek véleménye.

Ezt támasztja alá a legújabb agymenésük is, miszerint le kell zárni az autóforgalom elől a Bacsó Béla utca egy szakaszát. Éppen akkor, amikor Karácsony bringasávjai és lezárásai miatt dugókban töltik óráikat a lakosok. A döntés mögött – bár azt kommunikálják, mert az eladhatóbb – nem a zöldpolitika áll, hanem az, hogy a Csiga nevű baloldali vendéglátóhely fellendítse forgalmát egy terasz létesítésével.

Az ott élők aggódnak. Amellett hogy egyébként is nehéz kocsival megközelíteni a környéket, ezentúl a fárasztó hétköznapok végén már a teraszon lévők zajongása fogja zavarni az otthoni pihenésüket. Amikor szóvá tették, hogy erről ők nem lettek megkérdezve, a C8 agytrösztje Dallos Jutka (Molnár György felesége) azzal érvelt, amit Gyurcsány gazdájától ellesett korábban.

dallos_face.jpg

Dallos és férje, Molnár György szinte minden kormányellenes tüntetésen jelen vannak 

„Városban lakunk, mi több, nagyvárosban. Azért ezt nem felejtettétek el, ugye? Sok ember kis helyen. És szeretünk találkozni, beszélgetni, köztereken szemlélődni, játszani. Tudjátok, sok kisebb település van, ami csendesebb” ­– írta Dallos az önkormányzat facebook-oldalán utalva arra, hogy akinek nem tetszik, el lehet menni.

Bár a baloldali pártok látszólag próbálják hangsúlyozni, hogy nem egyenlők a levitézlett Gyurcsánnyal, azért mindig kiderül, hogy továbbra is az ő kottájából játszanak. 

Fotók: Facebook