Az önkormányzati dolgozók életével játszik Baranyi Krisztina

Baranyi Krisztinának semmi sem szent. A munkatársai életét is kockára tette, amikor jegyzőjével megüzente a Polgármesteri Hivatal dolgozói jobban teszik, ha nem állnak át otthoni munkavégzésre. Ennek az lett a következménye, hogy elterjedt a koronavírus a hivatalban.

b_covid.png

A ferencvárosi önkormányzat jegyzője levelében – ami a Magyar Nemzet birtokába jutott – nyomatékosította, hogy a

Polgármester asszonnyal közösen számítunk minden vezető munkájára munkanapokon, munkaidőben, a hivatalban.

A fenyegetődző hangnem miatt sokan nem mertek otthoni munkavégzésre átállni. Mindez azonban nem vonatkozott Baranyi kiváltságos kabinetjére. Nekik természetesen lehetett otthonról dolgozni és még a járandóságuk megkurtításától sem kellett tartaniuk, mint a többieknek, akiknek bárdként lengett a feje felett, hogy ha nem tesznek eleget Baranyi parancsának, akkor kevesebb pénzt vihetnek haza hó végén.

A fenyegetődzésnek meg is lett az eredménye. A koronavírus az informatikai részlegről gyorsan átterjedt a teljes hivatalra. A Baranyi-féle képmutatás kiváló példája ez, ahogyan az is, hogy a maszkhordást ugyan előírták, ám védőeszközt nem biztosítottak, pedig elegendő rendelkezésre áll, az utcán is osztogatják a járókelőknek.

A polgármester egyébként munkatársait olyannyira nem becsüli, hogy az önkormányzat épületére nem szerződött le takarítócéggel, így a közszolgálati dolgozóknak maguknak kell az irodák tisztán tartásáról gondoskodni. A saját irodájára persze szerzett egy külsős takarítóvállalatot.