Baranyi, a botrányhősnő

A parkolás megreformálásával kampányolt Baranyi „Tisztakéz” Krisztina, de másfél évi polgármesterség sem volt elég arra, hogy beváltsa az ígéretét. Sőt, a helyzet rosszabb, mint korábban: bírságok, tízmilliós veszteség jellemzi a ferencvárosi parkolást. Erről, Baranyi FTC elleni fellépéseiről, a politikai leszámolásairól és az életútjáról készített nagyportrét a Kontra.

02o-baranyi-pt-6149-1-coloirjpg-a.jpg

Hosszú utat tett meg Salgótarjánból Ferencvárosig Baranyi Krisztina. Férjei révén többször váltott nevet, így meglehetősen nehézkes volt felgöngyölíteni a politikussá avanzsált patikus életútját. A zűrös ügyekkel tarkított patikusi évek alatt egymást váltva voltak érdekeltségei különböző gyógyszertárakban, mígnem a szakmát hátrahagyva politikai pályára lépett: az Együtt nevű mikropártban politizált annak megszűnéséig.

A legutóbbi önkormányzati választásokon a parkolás rendbetételével kampányolt, ám azt nemhogy megoldani nem tudta, de reformja során tízmilliós veszteségek keletkeztek, valamint közbeszerzési bírások sorozatát sikerült bezsebelnie.

Összerúgta a port a baloldali szivárványkoalíció majd minden pártjával, és a fővárosi közgyűlésben is összeférhetetlenségről tesz tanúbizonyságot, és nekiment a kerület egyik legnagyobb büszkeségének, a patinás FTC-nek, amelyet tűzzel-vassal üldöz.

Ha kíváncsi a részletekre erre a linkre kattintva tudja elolvasni a kontra.hu-n megjelent nagyportrét Baranyiról.