Közpénzéből hirdetik Pikóék a „civil” országgyűlési jelöltjüket

Magasabb fokozatra kapcsolt Pikó András propagandagépezete. Miközben folyamatosan azon siránkozik, hogy nincs pénz semmire, amiért természetesen a kormány a hibás, addig a közterületeken és az online térben szórják a pénzt propagandahirdetésekre. De, ami még ennél is felháborítóbb, hogy az elvileg civil jelölt Csordás Anett reklámozására is költenek a józsefvárosiak pénzéből. Mert ha a józsefvárosiakra nem is, de a haverokra mindig jut egy kis közpénz.  

Nincs elérhető leírás.

Annak ellenére, hogy 15 milliárdos többlettel örökölte meg a kerületet Pikó András, lépten nyomon azon panaszkodik, hogy a kormány minden pénzt elvett Józsefvárostól. Ebből azonban mindössze annyi igaz, hogy Pikó elbénázta a fejlesztési források lehívását, valamint a járvány és annak gazdasági hatásai az önkormányzatra is kihatnak, ami miatt kevesebb a települések bevétele, de ez minden várost érint, nemcsak a baloldali vezetésűeket.

Pikó András és baloldali polgármestertársai azonban ennek ürügyén össztüzet nyitottak a kormányra és a fejlesztések, valamint a polgárok segítése helyett jelentős mennyiségű pénzt költenek arra, hogy elmondják: nincs pénzük. Erre indítottak 22 millió forintért közterületi kampányt, Józsefvárosban külön telefonos kampányt, és az online térben is szórják a közpénzt.

Csak az elmúlt félévben a Pikó András szócsövévé silányult Józsefváros újság (az önkormányzat egyik cégén a JKN Zrt.- n keresztül), valamint a Józsefvárosi Önkormányzat több mint 100 ezer forintot költött Facebook-hirdetés útján kizárólag propagandatartalmakra.

Ezek között vannak Pikót magasztaló cikkek, érzékenyítő írások, amelyben elmagyarázzák, hogy a bevezetésre kerülő megszorítások tulajdonképpen az lakosok érdekében történnek, vagy a hajléktalanokkal szembeni érzékenyítés és az SZFE ügye, vagy az előző városvezetés pocskondiázása.

Ami viszont a legmeglepőbb, hogy még arra is jutott pénz, hogy a C8 civil szervezet által delegált országgyűlési képviselőjelölttel, Csordás Anett-tel készített interjút meghirdessék. Persze, hogy jutott, hiszen nem az ő pénzük, hanem a józsefvárosiaké.

„Az a baj a baloldallal, hogy előbb utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből” – tartja a mondás, ami jól jellemzi Pikót és bandája 1,5 éves garázdálkodását Józsefvárosban, amire egyetlen receptjük, hogy azt is ráfogják a kormányra.