Baranyi „Zsidózó” Krisztina polgármester tart kiselőadást rasszizmusról…

Black Lives Matter emlékművet készülnek felállítani Ferencvárosban, ha jól tudjuk áprilisban a Ferenc téren. Ezért a brit The Guardian című lap megkereste a kerület polgármesterét is, Baranyi Krisztina rasszizmusról és cigányellenességről beszélt nagy büszkén a lapnak. A Guardian éppen csak arról nem számolt be, hogy tavaly decemberben a polgármester zsidózott alpári stílusban…

image.png

„Nyilatkoztunk a The Guardiannak", büszkélkedett el közösségi oldalán a ferencvárosi polgármester. Hozzátette a cikkből idézve: „A BLM a rasszizmus és a rendőri túlkapások ellen küzd, amely Magyarországon ugyanannyira érvényes cél, mint bárhol a világon”.

A szövegben olyan állítások hangzanak el, mint hogy az Orbán-kormány könyörtelen kampányt folytat a migránsok és menekültek ellen, valamint Baranyi Krisztina a magyarországi romák szisztematikus diszkriminációjára is hivatkozik – írja a www.v4na.com oldal.

A Guardian cikkéből azonban kimaradt egy igen fontos információ, mégpedig az, hogy Baranyi tavaly decemberben antiszemita botrányba keveredett.

Így van, tehát akkor most döntsük el. Nem adjuk el a telket, nincs belőle semmi bevételünk. Viszont a rohadt, szemét, zsidó befektető az nem építhet 1200 négyzetméteren többen",

 

- fogalmazott a polgármester egy telekvita kapcsán a TV2 Tények című híradójának birtokába jutott hangfelvétel szerint.

Baranyi persze nem mondott le, és bocsánatot sem kért kijelentéséért, mi több azt mondta, hogy ő egy "nyelvi eszközt" használt, mivel szerette volna felhívni a képviselők figyelmét arra, hol tart a vita – írja a honlap.

  • A V4NA oldal egyébként kérdésekkel fordult a Guardian-hez. A következőket szeretnék megtudni tőlük:
  • Tudatában voltak-e annak, hogy Baranyi Krisztina egy hangfelvétel szerint "rohadt, szemét zsidónak" nevezett egy befektetőt?
  • Önök szerint ez antiszemitizmusnak minősül-e?
  • Tisztában vannak-e azzal, hogy a magyarországi baloldalon egymást érik az antiszemita botrányok, legutóbb Bíró László, a Jobbik nevű párt politikusa nevezte Budapestet "Judapestnek" a zsidókat pedig "tetűcsúzdásoknak"?
  • Terveznek-e erről is beszámolni kiadványukban?

Választ egyelőre nem kaptak…

A fotó illusztráció.