Józsefváros igenis fejlődik: bővül a rovarhotellánc a kerületben

Társasházfelújítási támogatás, közbiztonságjavító intézkedések, zöldfelületek növelése, köztisztaságjavító döntések helyett itt az új rovarhotel. A bogarak szállodaláncának újabb egysége nyitott ki a közelmúltban a Múzeumkertben.  Ezzel már 10 rovarhotel várja lakóit a fővárosban. Örüljetek emberek!

img-5421_1600x1200_1.jpg

Józsefvárosban már minden probléma megoldott: az utcák tiszták, az épületek fel vannak újítva, a közbiztonság kitűnő, a zöldfelületek lassan mindent beborítanak, a hajléktalanok pedig már régen mind saját lakással rendelkeznek. Vajon mi hiányzik még? ­– tehette fel a kérdést Karácsony Gergely Pikó Andrásnak, amikor villámcsapásként érkezett a gondolat. Hát persze! Egy újabb rovarhotel mindig jól jön.

Igaz a buszmegállókba telepítendő méhektől nem voltak elragadtatva a lakosok, de ez most más. Itt minden rovar megszállhat. A szivárványos molinó sem véletlenül hirdette nyáron:

Józsefváros mindenkié!

Itt nem lesz prioritás. A méhek mellett jól meg fog férni az összes bogár. Sőt egy elmélet szerint már a darázsgarázs koncepció is kidolgozás alatt van.

És most vissza a rögvalóságba. A helyzet az, hogy olyan látványosan megtorpant a kerület fejlődése, hogy azt már nem lehet kimagyarázni. Persze mindig megpróbálja Pikó elvtárs, a saját teszetoszaságát a kormányra, a Fideszre, az előző városvezetőkre kenni, de ez nem is csoda, hisz az ex-hírolvasónak ez a hivatása, nem pedig a városvezetés.

Amit sikerült lerombolnia Pikónak egy éve alatt:

  • a közbiztonság romokban
  • a köztisztasági helyzet siralmas
  • hajléktalanok lepték el a kerületet
  • leállította a társasházfelújítási támogatásokat
  • 0 m2 zöldfelülettel gazdagodott a kerület

A józsefvárosiak pedig elégedjenek meg a rovarhotelekkel.