A zsidózó Baranyi a ferencvárosi baloldalra hárítaná a felelősséget

Felelősségvállalás helyett ezúttal is az őt támogató ferencvárosi baloldalra támadt a zsidózó Baranyi Krisztina. Megszokott receptje ez a nárcisztikus polgármesterasszonynak, aki korábban a jobbikos képviselőt is lenácizta. A helyi baloldal közleményében azt írta: a szövetségesekre történő hárítás, antiszemitizmussal történő megvádolása egyértelműen annak a jele, hogy a polgármester saját szavainak súlyát sokadjára képtelen felmérni, és képtelen felelősséget vállalni nem csak az egyszemélyben meghozott döntéseiért, hanem a gyenge pillanataiban kimondott szavaiért sem.

bar_8998.jpg

Baranyi Krisztina gőzerővel dolgozik azon, hogy szétverje a ferencvárosi szivárványkoalíciót. Aki nem ért vele egyet, azt ordenáré módon minősíti, ezzel polgármesterségének egy éve alatt magára haragította már gyakorlatilag az összes képviselőt, függetlenül attól, hogy milyen párt színeiben politizál.

Az antiszemita botrány során – amelyben rohadt szemét zsidózik – is képtelen beismerni, hogy hibázott, ezúttal is másokra hárította a felelősséget. Miután az ominózus hangfelvétel napvilágot látott, azonnal ráfogta a baloldali képviselőtársaira, hogy tulajdonképpen ő nem is zsidózott, hanem csak kérdőre vonta a baloldali vitapartnereit azok esetleges antiszemitizmusa miatt.

A ferencvárosi baloldal Új Pólus frakciója azonban ezt közleményben cáfolta. Azt írták: ők semmilyen antiszemita kijelentést nem tettek a nevezett egyeztetés során, visszautasítják, hogy a zsidózó Baranyi rájuk hárítja a felelősséget és „nem tudnak értékközösséget vállalni olyan politikusokkal, akik akár nyilvánosság előtt, akár attól elrejtve más személyek nemi, faji identitására, etnikai vagy vallási hovatartozására tesznek becsmérlő kijelentéseket”.  

Szerintük a szövetségesekre történő hárítás, antiszemitizmussal történő megvádolása egyértelműen annak a jele, hogy a polgármester saját szavainak súlyát sokadjára képtelen felmérni, és képtelen felelősséget vállalni nem csak az egyszemélyben meghozott döntéseiért, hanem a gyenge pillanataiban kimondott szavaiért sem. Emlékeztetnek, hogy az elmúlt hónapok során is több jelét adta annak, hogy nem tudja megfelelően kezelni a hatalmi pozícióval járó és a közös városvezetésben rejlő lehetőségeket, és felszólították, hogy kérjen bocsánatot.

Érdekesség, hogy az LMP-s Reiner Roland nem írta alá az Új Pólus frakció közleményét. Vajon miért nem vállalt közösséget a frakcióval, amelynek ő is tagja?