Nem lett következménye az önkormányzatban annak, hogy Szarvas Koppány felakasztatná a fideszeseket

Bár a józsefvárosi alpolgármester szerint sem elfogadható, mégsem lettek következményei az önkormányzatban annak, hogy Szarvas Koppány Bendegúz – exdékás – jelenleg momentumos politikai kalandor nyíltan a fideszesek felakasztásával fenyegetőzött – derült egy lakossági fórumon, amelyen azt is leszögezték, hogy Koppány bocsánatkérésével lezárták az ügyet.

bar_0689.jpg

Az önkormányzat a Százados negyedieknek tartott online lakossági fórumot ki december 9-én. Az egyik lakos arról érdeklődött, hogy lett-e valamilyen következménye annak, hogy a helyi önkormányzati képviselő felakasztatná a fideszeseket. Szarvas Koppány Bendegúz szó szerint azt írta korábban a közösségi oldalán: „Járványkezelés Fidesz módra: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért”. A lakost továbbá – Pikó Andrásnak címzett kérdésében – az is érdekelte volna, hogy a polgármester elhatárolódott-e a kijelentéstől.

Az egészen konkrét kérdésre Pikó András távollétében Rádai Dániel alpolgármester adott rövid és kitérő választ. Mint mondta: szerinte sem tartozik elfogadható kategóriába a kijelentés, éppen ezért örült, hogy Szarvas Koppány bocsánatot kért, ezzel az ügyet lezárták.

Szarvas Koppány csupán annyit fűzött hozzá: megtörtént a bocsánatkérés, és ahhoz tartja magát továbbra is. Ez nyilvánvalóan nem fedi a valóságot, hiszen a bocsánatkérését követően nem sokkal kommentben rácáfolt arra, hogy komolyan gondolta volna. Egy felháborodott lakosnak válaszolva azt írta: „És bocsánatot kértem érte, fideszes amúgy mikor tett ilyet? Amúgy nem dolgoztak meg érte? Eléggé vérlázító, amit a kórházakban művelnek.”

Ennyit a baloldal felelősségvállalásáról. A balliberálisoknál nincs következménye egy ilyen esetnek.