Szarvas Koppány bocsánatot kért, de közben röhög a „bajsza” alatt

A lámpavassal fenyegetőző momentumos elintézettnek veszi az ügyet egy szimpla bocsánatkéréssel, amit ráadásul láthatóan nem is vesz komolyan. A Fidesz józsefvárosi frakcióvezetője ezért nyílt levélben fordult a Momentumhoz Szarvas Koppány lemondatásáért.  Vörös Tamás szerint egy ilyen személynek nem lehet helye a közéletben és egy demokratikus értékeket valló pártban sem.

fb_old.jpg

A frakcióvezető nyílt levelében emlékeztette a Momentumot és Fekete-Győr Andrást, hogy párttársa a múlt héten azt írta közösségi oldalán:

„Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.”

Vörös Tamás szerint ebből az olvasható ki, hogy a Momentum Mozgalom józsefvárosi képviselője a Fidesz politikusainak, szimpatizánsainak, illetve a járvány miatt előírt utasítások végrehajtóinak felakasztását, meggyilkolását jogos lépésnek tartaná. A kerületi Fidesz frakcióvezetője felszólította a párt elnökét: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a politikai gyilkosságot elfogadható eszköznek tartó Szarvas Koppány Bendegúz távozzon Józsefváros és Magyarország közéletéből, képviselői mandátumáról mondjon le.

Szarvas Koppány Bendegúz bár látszólagosan bocsánatot kért tettéért, az online térben tett hozzászólásaiból világosan látszik, hogy ezt egyáltalán nem gondolta komolyan. Egy kommentelőnek azt válaszolta: „És bocsánatot kértem érte, fideszes amúgy mikor tett ilyet? Amúgy nem dolgoztak meg érte? Eléggé vérlázító, amit a kórházakban művelnek.”

koppany_komment_uj.jpg

Az egyébként meglehetősen pökhendi politikus akasztós ötlete táptalajra is lelt egyes követői között: egyikük azt írta, hogy „egyetértek Bendegúz, mi már készülünk a fideszes tetvek ellen” egy másik szerint kár volt átírni. „…én sokat nevettem, meg amúgy is ez lesz a vége”.

 Fotó: Szarvas Koppány Bendegúz Facebook-oldal