Baranyi és Pikó vajon mikortól segíti a helyiek parkolását?

A helyi lakosok parkolásának megsegítése érdekében hétfőtől lépett életbe az a kormányrendelet, mely szerint kereskedelmi célú parkolási létesítményekben éjszakánként ingyenes a parkolás. Miután a Fidesz felszólította, Karácsony Gergely nagylelkűen „felajánlotta” a Főpolgármesteri Hivatal egyik udvarát, hogy azt parkolásra használhatják a helyiek estétől reggelig. Kíváncsiak vagyunk a ferencvárosiaktól és a józsefvárosiaktól számtalan parkolóhelyet elvevő Baranyi Krisztina és Pikó András mikor tesz hasonló gesztust…

img_1672.jpg

A veszélyhelyzet idején a parkolást könnyítő kormányrendelet november 23-án lépett életbe. Kis késéssel – a szokásos döntésképtelenség és mélázgatás után – Karácsony Gergely is meghozta azt a döntés, hogy „megnyitja a parkolóját a Fővárosi Önkormányzat a környéken lakók előtt holnap estétől (2020.11.24) december 11-ig”.

A ferencvárosi helyzet…

Hasonló gesztust tehetne Baranyi Krisztina is, hiszen a Bakáts téren található Polgármesteri Hivatal elég sok parkolóhellyel rendelkezik. Részéről azért is kellene erősen ez a gesztus, mert a Bakáts tér egyes részeinek, az autós forgalom elől való elzárásával már eleve megnehezítette az itt lakó autótulajdonosok (és itt dolgozó vállalkozók) életét.

Érdemes lenne őnagyságának azt is megfontolnia, hogy az egyes lezárt részeket esténként megnyissa, hogy ott legalább parkolni tudjanak az itt lakók.

Erre egyébként felszólította IX. kerület polgármesterét a Ferencvárosi Fidesz is...

A józsefvárosi tényállás…

Pikó András ügyködésének köszönhetően úgy létesítettek kerékpársávot a Baross utcában, hogy arról a lakossággal nem egyeztettek, pedig kampányában Pikó azt ígérte, hogy minden fontosabb kérdésben kikéri a lakosok véleményét. Mondanunk sem kell, ez ez esetben sem sikerült. (De Pikótól azt is tudjuk, kampányban sok mindent máshogy lát az ember…)

A kerépársávnak „köszönhetően” a Baross utcában jelentősen csökkent a parkolóhelyek száma…

Már ezért is tehetne hasonló felajánlást Pikó Adóemelő András, például azt, hogy az önkormányzat épülete körül legalább éjszakánként hadd parkoljanak a helyiek.

Pikó úgyis arra verte a mellét, hogy neki meg kollégáinak aztán szolgálati autóra úgysincs szüksége. Ő úgyis bringával, meg 99-es busszal jár. (Hogy ebből mennyi igaz, arról itt írtunk.)

A ferencvárosiakhoz hasonlóan a Józsefvárosi Fidesz is közleményben szólította fel Pikó Andrást, hogy

„a kormányrendelet szellemében – különös tekintettel a járványhelyzetre – segítse elő és könnyítse meg a kerületi lakók gépjárműhasználatát, ennek megfelelően biztosítsa a lehető legszélesebb körben az ingyenes éjszakai parkolás lehetőségét számukra.”

Szóval kíváncsian várjuk a nagylelkű felajánlásokat. Na, vajon ki lesz az első? Baranyi vagy Pikó? Pikó vagy Baranyi?