A baloldali portál szavazói szerint jobb volt az előző kerületvezetés Józsefvárosban

Megszavaztatta olvasóit egy baloldali hírgyűjtő oldal. A voksolók háromegyede azon a véleményen van, hogy a mostani városvezetés rosszabb, mint az előző. Újabb pofon Pikónak és a baloldali összeborulásnak.

ittlakunk.jpg

Bizonyára vannak elvakult Pikó-hívők is, ha más nem, akkor a család és a baráti társaság, akik akkor is tapsolni fognak, ha Pikó földig rombolja a kerületet, de a többség, értve ezalatt minden józan gondolkodású embert – függetlenül attól, hogy bal-, vagy jobboldali értékrendet vall – világosan látja, hogy nem jó irányba mennek a kerület dolgai.

A városvezetés finoman szólva sincs a helyzet magaslatán: a nagyberuházások leálltak, a lakosok szerint a kerület köztisztasági és közbiztonsági helyzete jelentősen romlott, a kerület a hajléktalanok Mekkája lett. Pikó ráadásul botrányt botrányra halmoz: gondoljunk csak a menzaügyre. Miközben a haverok, a baloldali kampány szekértolói ki lettek fizetve, a szavazóbázis hoppon maradt. A korábbi kettő helyett hat bizottságot hoztak létre, hogy a baloldali pártok és „civilek” tagjainak jusson elegendő hely, az önkormányzatban pedig egyre szaporodnak a korábban nem létező pozíciók. Ezzel szemben a bérlakás ígéretével megtévesztett szavazók számára összesen 18!!! lakás pályázatát írta ki a Pikó-csapat úgy, hogy a nyertesnek több milliót kell befektetni ahhoz, hogy lakhatóvá váljon, és ezek egy részéért ráadásul még piaci alapú lakbért is kell fizetni. A többi ígéretéről már ne is beszéljük, mert szinte semmi sem teljesült. Sőt! Volt, ami egyenesen ellentétes előjellel valósult meg. A kampányban még 5 ezer négyzetméter új zöldfelületet ígértek.  Ebből nemhogy semmi sem lett, hanem még a Rókus-kertet is letarolták, kivágtak évtizedes fákat.  

És ez még csak a Pikó-éra első éve. Az évforduló apropóján szavazást indított a magát függetlennek beállítani próbáló jozsefvaros.ittlakunk.hu. A portál amellett, hogy Pikó András minden megnyilatkozását lehozza, a jobboldalnak szinte semmilyen teret nem enged. Nem is csoda a balliberális elfogultság, hiszen az alapító-tulajdonos Lőke András, a Soros-istálló egyik legprominensebb tagjának a Transparency International Magyarországnak a munkatársa, egy időben kuratóriumi elnöke is volt.

ittlakunk2.jpg

A balliberális portál tehát megkérdezte olvasóit, hogy milyen a mostani kerületvezetés az előzőhöz viszonyítva? A több mint két hete indított voksolásra eddig 171 szavazat érkezett. Az október 29-ei adatok alapján a véleménynyilvánítók 76!!! százaléka szerint a mostani rosszabb, mint az előző, 20 százalék örül inkább a Pikó-csapatnak, és 4 százalék szerint nincs különbség a két városvezetés között. 

A tanulságok levonásával megvártam volna a szavazás végét, ám a portál szerkesztői véletlenszerűen zárják le a szavazásokat, van, ami több éve nyitott – tehát még most is lehet rá voksolni – ezért felesleges arra várni. Mindenesetre aki akarja, itt tudja a voksát leadni.