Egy év alatt itt a totális széthullás Ferencvárosban

Röviden összefoglalva egy év alatt kiderült, hogy szép dolog az összefogás, szép színei vannak a szívárványkoalíciónak, de nem igazán működik Ferencvárosban. Sem. A testületi üléseken a saját baloldali támogatói szavazzák le a polgármester előterjesztéseit, s a jobbikos támogatóját is sikerült maga ellen ugrasztania Baranyi Krisztinának. Hogy mi minden történt, illetve nem történt az elmúlt egy évben Ferencvárosban? Megpróbáljuk röviden összefoglalni.

20200213_151451350_ios.jpg

Szerződések politikai haveroknak

Baranyi „Tisztakéz” Krisztina az is megígérte, hogy az ő irányítása alatt aztán tuti nem lesznek ilyen-olyan haveri szerződések… Hahaha. Gegesy Ferenc, volt SZDSZ-es polgármester szinte még fel sem ébredt, olyan gyorsan kapott egy havi 900 ezres tanácsadói szerződést…

De hamar a zsíros bödön mellé került Baranyi egykori Együttes párttársa, Pápa Levente, a kerületi parkolást üzemeltető cég vezérigazgatója pedig Pataki Márton lett, aki szintén az Együttben politizált Baranyival.

Családellenes költségvetés

Ferencváros költségvetésében jelentősen csökkent az iskolakezdésre, a 65 év felettieknek, az internet támogatására, a sportpályázatokra, a játszóterek, műfüves és sportpályák, fitneszeszközök, zöldfelületek felújítására szánt keretösszeg, ahogyan a társasházi, önkormányzati felújításokra szánt keret is. Köszönjük, Krisztina!

0 forint a Fradinak

Valószínűleg minden ferencvárosinak meglepő volt az is, hogy a költségvetésből 2020-ban a Ferencvárosi Torna Club 0, azaz nulla forintot kap az önkormányzattól tömegsportra, utánpótlás-nevelésre. Ugyanakkor Baranyi előszeretettel büszkélkedik a Fradi sikereivel, rendszeresen posztolgat egy-egy győztes meccs után a Facebookon…

Káosz a Bakáts téren

A Belső-Ferencvárosban lakók megkérdezése nélkül hónapokra lezárta a Bakáts tér egy jelentős részét, utcák forgalmát változtatta meg, jelentősen megnehezítve az itt lakók életét, de jóval bonyolultabb lett az itt működő éttermek, üzletek áruszállítása is.

Szabad sajtó…

„Szabad sajtót szeretnének a kerületben, ennek az lehet a biztosítéka, hogy nem irányítja a polgármester” – nyilatkozta Baranyi Krisztina, ehhez képest a regnálása alatt először megjelenő Ferencváros újság az ő fotóival és nevével volt tele. Nyilván nem szólt bele…

Nagy büszkén jelentette be a polgármester asszony pár hónappal később azt is, hogy egy független (értsd: baloldali szakikból álló) zsűri választja ki majd az új főszerkesztőt a helyi lap élére… Nagy nehezen sikerült is, Vágvölgyi B. András lett az, a Magyar Narancs egyik alapítója… Így nem is lett meglepő, hogy első lapszámában szinte minden oldalon a Fideszt szidja, még a sportrovatban is… Függetlenségnek se híre, se hamva…

Trianon: Meg kell értenünk a többi nemzetet…

Baranyi Krisztina rendhagyó, ám a baloldal narratíváját hűen tükröző beszédet intézett a magyarság egyik legnagyobb tragédiájának számító Trianon 100. évfordulóján. Szerinte meg kell értenünk a többi nemzetet, akinek nyereség volt Trianon, és a következményként azt a tanulságot kell levonnunk, hogy a betelepülni vágyó menekülteket meg kell védenünk.

Nem támogatta a roma gyerekek balatoni táboroztatását

Habár az elmúlt években a ferencvárosi rászoruló gyerekek ingyenesen táborozhattak a Ferencvárosi Önkormányzat balatonlellei üdülőjében – és még plusz „költőpénzt” is kaptak –, az idén erre a Baranyi vezette önkormányzat már nem adott lehetőséget.

Nem a demokráciára

A képviselőknek kiküldött szeptemberi körlevelében írta Baranyi, hogy hogy különleges eljárást vezet be. Ennek alapján az akkori képviselő-testületi, valamint a bizottsági ülésekről kizárta volna a nyilvánosságot, az ülések idejét kénye-kedve szerint korlátozhatná, valamint be is rekeszthetné annak ellenére, hogy akkor nem volt kihirdetett veszélyhelyzet Magyarországon.

Belharcok a ferencvárosi baloldalon

Szövetségesei Baranyi Krisztina ellen fordultak, gazdasági programjait sem támogatták. A polgármester előterjesztéseit – a baloldali többség ellenére – rendre leszavazzák „szövetségesei”. A ferencvárosi képviselő-testület baloldali frakciói láthatóan nem értenek egyet sok kérdésben. Egyre több kérdésben…

Diktatúra Ferencvárosban…

„Jó lenne, ha a városvezetés befejezné a diktatúrát Ferencvárosban” – mondta a baloldali összefogásban részt vevő jobbikos képviselő Baranyi Krisztinának címezve a legutóbbi testületi-ülésen. Szilágyi Zsoltnál – akit a polgármester a napokban lenácizott – akkor telt be a pohár, amikor rájött, hogy Baranyi napirendre sem hajlandó venni a képviselők javaslatait, akkor sem, ha történetesen az összefogás tagjai.