Atomjaira hullik a ferencvárosi baloldali szivárványkoalíció

A bohózatba fulladó szeptember 10-ei képviselő-testületi ülésen minden pártnak és szinte minden képviselőnek nekiment Baranyi Krisztina. Volt, akit le is nácizott, csak azért, mert nem voltak hajlandóak az ő akaratának megfelelően gépiesen szavazógombot nyomni. A baloldali képviselők befeszültek és a lényeges kérdésekben a polgármester ellen szavaztak, vagy levették a kérdést a napirendről. Baranyi pénteken a Facebookon folytatta ámokfutását, az eddig mögötte álló Momentumot, valamint az MSZP-t és DK-t is támadta. Ha ezek így összekapnak egy kerületen, hogy akarnak egy országot elvezetni?

baranyi.jpg

Maratoni hosszúságra nyúlt a szeptember 10-ei képviselő-testületi ülés, ám a korábbi lagymatag hangulat ezúttal a tetőfokára hágott. Már az ülés elején érezhető volt a szikra a levegőben, az első napirendi pontjánál, a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató új ügyvezetőjének kiválasztásánál pedig robbant a bomba.

Baranyi csak azért választott volna meg egy cégvezetőt, mert az Fidesz-ellenes

Baranyi Krisztina és alpolgármester bizalmasai Lassú Tibort szerették volna az önkormányzati cég élén látni, ám az MSZP-DK frakció ezt nem támogatta. Baranyi szakmai érve mindössze annyi volt, hogy egy fideszellenes újságíró barátja korábban együtt dolgozott a jelölttel és ő ajánlotta. Ennek alapján tartotta alkalmasnak Lassú Tibort egy önkormányzati szociális foglalkoztató cég élére. Végül Márton Józsefet választották meg cégvezetőnek, akit viszont Baranyi nem támogatott.

Egymást osztották a baloldaliak

A polgármester asszony annyira kiakadt azon, hogy nem az ő akarata érvényesült, hogy burkoltan meg is fenyegette a baloldali képviselőket. A korábban köttetett pártpaktumra hivatkozva nem szeretett volna több ellentmondást. Mint mondta: „vannak pártjelszavak, ideológiák, jól hangzó szlogenek, de a pártpaktumok ugyanúgy léteznek, ahogy az elmúlt 30 évben a baloldalon mindig is”. A kioktatás a balliberális képviselőknek nem tetszett, még a Baranyi pincsikutyáját eddig eljátszó momentumos Mátyás Ferenc is kirohant a kijelentés ellen.

matyas.jpg

A Momentum szerint a kiskirályt játszó Baranyit a pártpaktum tette polgármesterré, amin Baranyi nagyon kiakadt. Szerinte a Momentum csak hallgasson, mert vesztett az előválasztáson. Ezen a ponton előkerült az olimpiagyilkosok régi sérelme is, hogy a testületi döntést megelőzően Baranyi bejelentette, hogy a kutyapártos barátnője lesz az alpolgármester, holott a háttérben abban egyeztek meg, hogy a momentumosok adják az egyik polgármesteri helyettest.

Elfogyott a támogatás Baranyi körül, aki már nácizott is

Az „elgödiesedett” Ferencváros baloldali képviselői befeszültek és több fontos előterjesztést: így a lakásrendeletet, a szociális rendeletet levetették a napirendről. Mivel elfogyott körülötte a levegő, ezért Baranyi Krisztina besokallt, és el akarta napoltatni a testületi ülést, ám a képviselők ebben is megakadályozták a polgármestert, aki ekkor már attól sem riadt vissza, hogy lenácizza a jobbikos Szilágyi Zsoltot. Mint Baranyi elmondta: a nemzeti adatvédelmi és információszabadság hatóság felszólításáról azért kell tárgyalniuk, mert Szilágyi Zsolt képviselő javaslatára egy náci rendelkezést – amely szerint a büntetett előéletű személyek nem pályázhattak szociális lakásra – szavaztak meg korábban.

szilagyi.jpg

Szilágyi Zsolt szerint Baranyi Krisztina az összefogás szétrobbantásán dolgozik, és perrel fenyegette, amennyiben ilyen rágalmakkal él a továbbiakban.

Másnap a közösségi portálon ment az adok-kapok

A botrányos testületi ülés végül éjszaka zárult le, ám még péntek délelőtt is volt visszhangja. Baranyi Krisztina a közösségi oldalán páros lábbal szállt bele a Momentumba, valamint az MSZP-be és a DK-ba. Előbbit azzal vádolta, hogy a családon belüli erőszak áldozatinak kidolgozott programról venne el pénzt, utóbbi két pártot pedig azzal, hogy a Bakáts téren a zöldítés helyett térkövet szavazott meg.

A momentumos képviselők egy lokális Facebook-csoportban fejtették ki a véleményüket a polgármester asszonyról. Mátyás Ferenc hazugsággal vádolta Baranyit, hozzátéve, hogy a teljes testületi ülésen részt kellett volna vennie, nem hazarohanni facebookozni.