Városfejlesztésre nincs pénz, balliberális alapítványok támogatására van

Ismert, hogy Pikó Andrásék óvodafejlesztés címen balliberális alapítványoknak nyertek uniós pályázati forrást, amelyből fikarcnyi fejlesztés sem valósul meg, pusztán a Soros alapítványai tartanak ideológiai képzést az óvodai dolgozóknak. Mint újabban kiderült az Uniótól nyert pénz mellé önerőt is tennie kell az önkormányzatnak, így gyakorlatilag a józsefvárosiak pénzét a kerület fejlesztése helyett a Soros alapítványok támogatására fordítják. A Semmit rólunk, nélkülünk!” elvet úgy tűnik Pikó a választások óta sutba dobta, mert ahogyan sok minden másról, erről sem kérdezett meg senkit.

bar_2768_res.jpg

Az egész azzal kezdődött, hogy az önkormányzat ismert balliberális szervezetekkel – Rosa Parks Alapítvány és a Partners Hungary Alapítvány – közösen pályázott, majd nyert is 90 millió forint Európai Uniós forrást deszegregációs program megvalósításra. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy átrajzolják az óvodai körzethatárokat annak érdekében, hogy több hátrányos helyzetű gyermek járjon oda, ahová eddig kevesen jártak – derítette ki a Magyar Nemzet. Ennek a kusza helyzetnek a kezelésére balliberális fejtágításokat szerveznek óvodai dolgozónak a már említett alapítványok az elnyert pályázati pénz fejében. Ezt az ideológiai tréninget ráadásul óvodafejlesztés címszóval „adták el” Pikóék a lakosságnak, így a józsefvárosiak gyakorlatilag át lettek verve, ugyanis semmiféle érdemi fejlesztés nem fog megvalósulni.

Mint újabban kiderült, a programnak az idein felül még két évig futnia kell, amelyhez az önkormányzat is önrésszel járul hozzá. Mintegy 24 millió forintot költenek Pikóék a kedvenc alapítványaik kitömésére a józsefvárosiak pénzéből. Természetesen erről nemhogy a lakosságot, még a képviselő-testületet sem kérdezték meg. Erről Pikó egy személyben döntött, csakúgy, mint a közétkeztetést végző cég leváltásáról, amiért – a szabálytalan eljárások miatt – az önkormányzatot meg is büntették, és ráadásul veszélybe sodorta az idősek és gyerekek étkeztetését.