Baranyi önkormányzata nem támogatja a ferencvárosi roma gyermekek táboroztatását

Habár az elmúlt években a ferencvárosi rászoruló gyerekek ingyenesen táborozhattak a Ferencvárosi Önkormányzat balatonlellei üdülőjében és még plusz „költőpénzt” is kaptak, az idén erre a Baranyi Krisztina vezette önkormányzat már nem ad lehetőséget. Van ez így: a polgármester asszony Cipruson nyaralt, Suzy Dada alpolgármester asszony meg Zamárdiban csapatta – de úgy, hogy rendőröket kellett hívni – a kerületi roma gyerekek meg oldják meg maguk… Ennyit a szociálisan érzékeny önkormányzatról.

balaton_mti.jpg

„Van egy jó és egy rossz hírem! A jó hír az, hogy idén is szervezünk ingyenes gyerektábort a ferencvárosi nehéz körülmények között élő gyerekek számára. A rossz hír az (…), hogy idén nem biztosítottak nekünk helyet Balatonlellén Ferencváros Önkormányzatának üdülőjében, ahol évek óta üdülünk” – írja Facebook bejegyzésében Tar József, a Ferencvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Azaz míg a ferencvárosi roma gyerkőcök az elmúlt években – évente általában úgy 70-en – rendre eljuthattak a Balatonhoz, az idén – ha ez Baranyi Krisztinán múlna – nem történne meg. Mert a Ferencvárosi Önkormányzat balatoni üdülőjébe idén nem mehetnek… Ráadásul az elmúlt években a táboroztatáshoz további 1 millió forintot is kapott a táborszervező, mondanunk sem kell, ez az összeg sem áll az idén rendelkezésükre.

Mindeközben Baranyi Krisztina polgármester asszony Cipruson hajókázott, alpolgármestere, Döme Zsuzsa, alias Suzy Dada pedig kétfarkú pártjával Zamárdiban, egy gyermeküdülőben csapatta, de úgy, hogy a rendőrségnek többször is ki kellett mennie, erről a cikk itt olvasható.   

Mivel a ferencvárosi önkormányzat táborába nem engedik a roma gyerekeket,

ez azt eredményezi, hogy kevesebb gyereket fogunk tudni idén elvinni, (…) így más helyre kényszerülünk elmenni, ami lényegesen költségesebb, továbbá idén étkezés kiegészítésre és programokra nem kaptunk egyelőre külön forrást, ami eddig minden évben biztosított volt!

– írja Tar József. A kerületi roma önkormányzat munkáját egyébként az is nehezíti, hogy a kerület új vezetése úgy gondolta nekik nincs szükségünk adminisztratív munkatársra, ami eddig biztosított volt. Mint Tar kifejti: „Ezért napközben csak a munkahelyeinken tudjuk fogadni a szülőket a táborra való jelentkezés, illetve a szülői nyilatkozat kitöltése kapcsán. Sajnos idén a családos kirándulás is lehet elmarad, mert arra sem kaptunk választ, hogy azt bármilyen módon támogatná Ferencváros vezetése. Kérlek ezeket a programokat ne rajtunk kérjétek számon”.

Feleannyian, de mennek

A ferencvárosi önkormányzat támogatásának elmaradása miatt idén fele annyi gyereket tudnak elvinni táboroztatni, mint tavaly. A XXII. kerületi önkormányzat felajánlásának köszönhetően tábort egyébként Balatonakaliban tartják. A ferencvárosi családoknak ez teljesen ingyenes, az étkezésért, útiköltéségért, a külön programokért sem kell fizetni…

Fotó: MTI