5 millió forintért épít adatbázist Karácsony Gergely

Közösségi gyűlés címszóval gyűjt személyes adatokat Karácsony Gergely és az általa vezetett Fővárosi Önkormányzat. 10 ezer meghívót küldtek ki, amelyben a klímastratégiáról szóló közösségi gyűlésre hívják a budapestieket. A két hétvégés eseményért, fejenként 40 ezer forintot fizetnek és minden feltételt biztosítanak: gyerekfelügyeletet, otthon ápolási díjat, ingyen ebédet és frissítőket is. Elég jól hangzik, nem? Ez viszont csak a beetetés. A pénzt (és minden mást hozzájárulást) ugyanis csak 50 kiválasztott kapja meg, az adatokat azonban minden jelentkezőnek meg kell adnia. Így egy 10 ezres adatbázis 5-6 millióból ki tudnak hozni, azaz kb. 500 forint per fő.

karacsony_gergely6_mti_1.jpg

Birokunkba jutott Karácsony Gergely levele, amelyet budapesti lakosoknak küldött ki a napokban. A főpolgármester ebben közösségi gyűlésre hívja a budapestieket, ahol a KLÍMAVÉSZHELYZET-et fogják megtárgyalni. Ezzel a témával – amit a baloldal a sajátjának tekint – hakniztak Karácsonyék, és a balliberális polgármester szövetségesei a pozícióba kerülésüket követően.

A meghívottak közül bárki jelentkezhet a gyűlésre személyes adatai (név, cím, mail, telefon, nem, kor, végzettség) megadásával, ám közülük csupán 50 szerencsés (vagy inkább szerencsétlen) vehet részt rajta. A két hétvégés eseményért a résztvevők fejenként 40 ezret kapnak. Emellett minden feltételt biztosítanak: gyermekfelügyelet, otthonápolási költség, ingyen ebéd és frissítők. Mint írják: ha jeltolmácsra, vagy bármi más támogatásra van szüksége a jelöltnek, mindent megtesznek, hogy biztosítani tudják számára. Senki ne érezze tehát úgy, hogy neki felesleges megadnia adatait.

img-4405.jpg

Az eseményt mindenképpen megrendezik. Karácsonyék arra is gondoltak, mi van ha jön a koronavírus második hulláma, ezért ebben az esetben a szükséges az informatikai feltételeket is biztosítják: számítástechnikai eszköz, internetkapcsolat, oktatás. Egyszóval mindent bevetnek.

A mézes madzag tehát adott. És hogy ki kezeli majd az adatokat? Hát a Fővárosi Önkormányzat, és a szervező partnere a DemNet – Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány. Elvégre 2022 már nincs is olyan messze. Már most készülni kell.

img-4406.jpg

A levélben kitérnek arra is, hogy kik nem jelentkezhetnek: önkormányzati képviselők, pártok vezető tagjai, polgármesterek, alpolgármesterek, és más politikai tisztségviselők. Elvégre az ők adatai már megvannak.

És hogy mi történik majd a közösségi gyűlésen? Az a fentiek tudatában gyakorlatilag lényegtelen, de a rend kedvéért álljon az is itt. A gyűlésen rögzítik és gyűjtik az ötleteket, ajánlásokat. A javaslatokat pedig figyelembe veszik majd (vagy nem) az új klímastratégia kidolgozásakor. 

Fotó: MTI/archív