Döntött Pikó: Luxusautóval is lehet segélyért menni

Miután Józsefvárosból szűk egy év alatt hajléktalantanyát csinált Pikó András polgármester legújabb döntése értelmében a lumpen elemeknek számát is gyarapítani kívánja a kerületben. Az új szociális rendeletben foglaltak alapján a támogatások kiosztásához már nem vizsgálják a vagyoni helyzetet, így luxusautókkal is lehet majd segélyért menni.

bar_2266_res.jpg

Pikó András minden nyilatkozatában azon kesereg, hogy nincs pénze az önkormányzatnak, a kormány minden forrás elvon, ezért nem tud fejlődni Józsefváros. Természetesen ez nem igaz. Az előző városvezetés mintegy 15 milliárd forintot hagyott a kerület kasszájában (amit a balliberálisok csak mannaként emlegetnek). Más kérdés, hogy az ex-klubrádiós hírolvasó nem tud felelősen gazdálkodni.

Jól példázza ezt a szivárványkoalíció legutóbbi döntése, miszerint kibővítették a segélyeket, amely célra Pikó bevallása alapján több tízmilliót szánnak. Az új rendelet leginkább azoknak kedvez, akik ebből szeretnének élni – hívta fel a figyelmet a helyi Fidesz a július 16-ai képviselő-testületi ülésen, ám a balliberális többség mégis megszavazta azt. 

Az új rendelet legbicskanyitogatóbb passzusa, hogy a támogatások kérelmezésénél már nem vizsgálják a vagyoni helyzetet, így azok is kérhetnek segélyt, akiknek van mit a tejbe aprítani. A vagyoni helyzet vizsgálatához korábban azért ragaszkodott az előző, fideszes városvezetés, mert egyesek luxusautókkal mentek önkormányzati támogatásért. A segélyezésből korábban kizárták azokat is, akik megsértették a közösségi együttélés szabályait, most azonban csak 3 hónapra visszamenőleg vizsgálják ezt, így aki fél éve vétett a szomszédai ellen, az nyugodtan jelentkezhet az ingyen pénzért.