Szarvas „Lámpavas” Koppánynak a munka nem, a pózolás viszont nagyon megy

Szarvas Koppány Bendegúz, aki az eltérő véleménnyel lévőket legszívesebben lámpavason látná, újabb arcpirító akciója a Százados negyedben: az ex-gyurcsányista, momentumos saját érdemeként tüntette fel a játszótéri eszközök részbeni pótlását, holott azt a helyi civil egyesület hosszas kilincselése nyomán kerültek ki ismét a Tisztes utcai játszótérre. A Trianont egy pózversenynek gondoló Szarvas persze tolt egy szelfit a játszótéren és posztolta, hogy úgy tűnjön, ő oldotta meg a problémát. 

104770273_1456257547909302_2057740631079968045_n.jpg

Juhász Barbara, a Civilek a Százados Negyedért Egyesület alelnöke szerint elképesztő, hogy Szarvas odaállt pózolni, holott vajmi kevés köze van a dologhoz. Az egyesület végezte el a lakossági egyeztetéseket, kilincselt az önkormányzatnál azért, hogy az állagmegóvás megtörténjen.

Természetesen Szarvasnak posztjában még egy kis visszamutogatásra is futotta, felróva az előző városvezetésnek – amelynek köszönhetően létrejött a játszótér – hogy hat év után elkoptak a játékok. Juhász Barbara blogunknak elküldött közleményében azt írta: visszamutogatni tudnak, de állagmegóvásra és a játékok cseréjére képtelenek. Ezt arra alapozva írta az egyesület alelnöke, hogy a második babaházat, amit pótolni kellett volna, azt a lakosokkal szeretnék megfizettetni.  

„A Százados negyed látványosan épül le, gazos területek egyre jobban szemet szúrnak a lakóknak” – közölte Juhász Barbara, hangsúlyozva, hogy a negyedben a javaslataik ellenére nemigen tapasztalnak állagmegóvást sem. Egyedül a játszótéren és a kutyafuttatóban történek munkálatok, mindkettőre a civil egyesület hívta fel a figyelmet. „Az önkormányzat részvételiséget hirdetett, mégis, ha a civilek dolgoznak azoknak a munkáját elfedik, sőt egy az egyben magukénak tudják” – közölte az egyesület alelnöke.