Alig fél év kellett Pikó első korrupciós ügyéhez

Mindössze fél éve került a polgármesteri székbe Pikó András, amelynek eredményeként Józsefváros történetének eddigi legnagyobb korrupciós botránya rajzolódik. A balfácán polgármester a járványhelyzetet kihasználva egyszemélyben megszüntette a korábbi érvényes közétkeztetési szerződést. Az önkényesen kirúgott cég beperli Pikót, mondván a polgármester visszaélt a különleges jogkörével.

bar_6691_1.jpg

A botrányt-botrányra halmozó Pikó András most még önmagát is felülmúlta. A veszélyhelyzet utolsó napjaiban felmondta a még több évig érvényes közétkeztetési szerződést, és a magyar vállalat helyett egy külföldit hozott.

És ha ez még nem lenne elég, a balfácán Pikó előbb nevezte meg a beszerzési eljárás győztesét, mintsem lefolytatta volna az eljárást. Erről a Csinibaba című kultfilm juthat eszünkbe, amelyben a Ki mit tud? verseny vége előtt már megvoltak a győzteseknek a ruhái. Hát így volt ezzel a jó Pikó elvtárs is.

A kiebrudalt cég jogi útra tereli az ügyet. A társaság szerint a polgármester visszaélt különleges jogkörével. Pikónak tehát bíróságon kell számot adnia a mutyizásáról, amelynek részleteiről a dokumentumokat még az önkormányzat megválasztott képviselői elől is rejtegeti. A korábbi szolgáltató közleményében az áll, hogy Pikó András törvénytelenül nyilvánította érvénytelenné a közbeszerzési szerződésüket. A cég üzleti érdeket sejt a hirtelen jött szolgáltatóváltás mögött.

A minden szempontból aggályos ügy miatt a Józsefvárosi Fidesz-KDNP a Közbeszerzési Hatósághoz fordult.