A Magyar Narancs alapítóját választották a „független”, „szabad” Ferencváros újság élére

Baranyi Krisztina felkérésére baloldali káderek és újságírók döntöttek arról, hogy ki legyen Ferencváros közszolgálati lapjának független főszerkesztője. A nyertes: Vágvölgyi B. András, a Magyar Narancs alapítója lett. „Felszabadult” tehát végre eddigi béklyói alól a helyi média a IX. kerületben.

102299610_1640701452735804_1366037043099992064_o.jpg

Májusban verte dobra Baranyi Krisztina, hogy a Ferencvárosi újság élére szolgalelkű főszerkesztőt keres. A polgármester asszony elégedetlen lehetett azzal, hogy a kerületi ingyenes újság csak minden második oldalon ócsárolja a kormányt és énekel Baranyi Krisztináról dicshimnuszokat, ezért Török Dánielnek, akit ő nevezett ki korábban, mennie kellett.

Az új főszerkesztőt egy „független” szakértőcsapat (értsd: baloldali sajtótermékek vezető újságírói) választotta ki. A 21 jelölt közül, a Gyurcsány egykori emberéből, valamint Népszavások és HVG-sek úgy döntöttek, hogy a legfüggetlenebb Vágvölgyi B. András lesz.

Ezt kéjes örömmel nyugtázta Baranyi Krisztina is, aki még tegnap késő este ki is posztolta a közösségi oldalára: „a Magyar Narancs alapítója, későbbi főszerkesztője lesz a ferencvárosi szabad média vezetője!”

Természetesen az objektivitás látszatát keltve le is írta, hogy Vágvölgyi egykor a Fidesz és az SZDSZ tagja is volt, sugallva, hogy teljesen objektív a manusz. Az érdemei felsorolásának zárásaként pedig Baranyi úgy fogalmazott: „Szabad média, szabad kerület!”

No de nézzük csak meg, ki is Vágvölgyi B. András. Kitől várhatjuk a lap objektivitását? Mivel foglalkozott mostanában Vágvölgyi?

A Fidesz elől Kolozsvárra emigrált szabadúszó író, filmes az utóbbi időben egyre többet tartózkodik itthon. A szegedi tévének a közelmúltban adott interjúban arról beszélt, hogy a kormányelleni agitációiról elhíresült Átlátszó.hu portálon van rovata.

Közösségi profiljából kiderül, hogy kedveli az Aurórát, az Amnesty International Magyarországot, Judith Sargentinit, a Ligetvédőket, valamint az ellenzéki mainstream politikusok zömét. És ha ez még nem lenne elég garancia Vágvölgyi objektivitására, akkor a bejegyzéseiből kiderül, hogy részt vett a Gyöngyöspata ürügyén szervezett kormányellenes megmozduláson, valamint minden harmadik posztja a miniszterelnök ellen hangoló írás.

vagvolgyi2.jpg

Ami pedig végképp eloszlatta minden kétségünket az az, hogy Vágvölgyi saját állítása szerint részt vett az önkormányzati választásokon választóköri tagként Pikó Andrást, Karácsony Gergelyt és az ellenzéket támogatva. 

vgvolgyi.jpg