Romlik a közbiztonság, egyre rosszabbul néz ki a Százados negyed

A közbiztonságra, büdös kutyafuttatóra, kiszáradt virágokra, gazra panaszkodnak a Civilek a Százados Negyedért Egyesület tagjai, akik nyílt levelet írtak Szarvas „Lámpavas” Koppány Bendegúz képviselőnek és Pikó „Kocsismátétehetróla” András polgármesternek.
szazados_kiszaradt2_v.jpg

A Tisztes utcai játszótér állapotára, büdös kutyafuttatókra panaszkodnak az egyesület tagjai. „Sajnálattal értesültünk arról, hogy idén nem lesznek a lámpavasakra elhelyezett tartókban muskátlik. Évek óta szépítették a környezetünket, nagyon fognak hiányozni” – írják. (A lámpavasakkal tényleg kellene valamit kezdeni, nem Szarvas úr?

Emlékezetes: a Százados negyed momentumos képviselője lámpavassal, azaz akasztással fenyegette meg a fideszeseket, megsértve ezzel minden második kerületi lakost...)

A nyílt levélben az is olvasható, hogy „a Stróbl Alajos utca-Százados úti sarkon lévő tartóban kiszáradtak a virágok, a mellette lévő közösségi ágyásban száradnak ki az árvácskák és kezdi ellepni a gaz, ahogy sok minden mást is a negyedben. A Tisztes-Törökbecse utcai háromszögben szúrós gazos növények nőnek, a Strázsa utcában túlburjánzottak a bokrok."

Az egész Százados út egyre szemetesebb és gazosabb.

Ugyanakkor a civilek szerint a gyalogos átkelőhelyek elkoptak a Százados úton, leginkább ráadásul az óvodánál. A mellékutcában nem látszanak a rokkant parkolót jelző felfestések sem.

Véleményük szerint a közbiztonság egyre romlik, alig látnak közterület-felügyelőket a környéken, pedig régebben gyakran járőröztek a Százados negyedben. Tapasztalataik szerint a közterületi italozás egyre gyakoribb, az ittas emberek a lakókat fenyegetik és „autófeltörésekről újra van tudomásunk” – írta nyílt levelében a Civilek a Százados Negyedért Egyesület, amelyet Pikó András polgármesternek és a környék képviselőjének, Szarvas Koppány Bendegúznak.

Fotók: Civilek a Százados Negyedért Egyesület