Pikó szégyentérképe: Ezek a házak nem újulnak meg a bénázása miatt

Pikó András jó liberális módján a saját hibáit mindig igyekszik másra kenni. Így volt ez akkor is, amikor a Kocsis Máté országgyűlési képviselő által kigründolt több mint 1 milliárd forint állami fejlesztési forrást elkótyavetyélte. Mivel nem lépett időben, ezeket a kormány a járvány elleni védekezésre használta fel. Balfácán Pikó pedig térképre rakta a házakat, amelyek a saját hibájából nem tudnak megújulni.

img_8826_1.JPG

Mint azt korábban megírtuk: Kocsis Máté a kerület országgyűlési képviselőjének lobbizása nyomán 2019-ben az állam 1,125 milliárd forintot különített el a 2020. évi költségvetésből józsefvárosi fejlesztésekre. A pénz lehívására idén februárban nyílt meg a lehetőség, ám Pikóék nem tervezték azt be a költségvetésbe és nem is készítették elő a források lehívását, így a fel nem használt pénzeket a kormány áprilisban a védekezésre csoportosította át. Pikó és csapata mikor rájöttek, hogy elbénázták az ügyet, egyből elkezdtek másra mutogatni. A dolog miatt mindenki hibás volt Pikó szerint, csak ő és talpnyalói nem. Szerinte a gonosz kormány és Kocsis Máté szándékosan vonták el a pénzt. Nyilván teljesen reális, hogy Kocsis Máté, aki ’majd 10 évig vezette a kerületet, és akinek polgármestersége alatt a lepukkant gettóból szépen felújított Józsefváros lett, továbbá itt nőtt fel és itt is lakik, direkt tönkretenné az eddigi munkáját és lakókörnyezetét.

Pikó a kommunikációs trükkjei során minden eszközt felhasznált, hogy besározza Kocsis Mátét. Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselőt arra kérte, hogy a parlamentben sározza a kormányt és Kocsis Mátét a fejlesztési források miatt. Csárdi ennek készséggel eleget is tett, és mondott fűt-fát, ám idő közben kiderült, hogy ő maga nem is szavazta meg tavaly ezeket a pénzeket Józsefvárosnak. Álszentség? Igen, az.

Ezzel azonban nem elégszik meg Pikó András, aki úgy tűnik nem a józsefvárosiakat képviseli, hanem a politikai karrierjét építgeti azzal, hogy a kormánnyal hadakozik, ahelyett, hogy fejlesztésekért lobbizna. A bénázását most a propaganda médiája térképre is rakta. Íme Pikó szégyentérképe. Ezek a házak nem újulhatnak meg, mert Pikó elkótyavetyélte a már megítélt állami támogatásokat.