Balfácán Pikó bénázása miatt bukta a fejlesztési forrásokat Józsefváros

Év elején lehívhatta volna a Kocsis Máté által kilobbizott kormányzati fejlesztési pénzeket Józsefváros, de Pikó elbaltázta a dolgot azzal, hogy nem hívta le időben, ezért a fel nem használt forrásokat a kormány a járvány elleni védekezésre csoportosította át – derült ki Kocsis Máté május 13-ai online sajtótájékoztatójából. Tehát Pikó ismét hazudott. Nem Kocsis Máté, hanem Pikó miatt esik el a kerület 1 milliárd forinttól. Köszönjük Brúnó!

piko_foto.jpg

Pikó képtelen a városvezetésre koncentrálni és a klubrádiós berögződésének megfelelően mindent – még a saját elhibázott lépéseinek következményét is – igyekszik a kormányra és a Fideszre kenni. Ezúttal azonban lukra futott, mert Kocsis Máté leleplezte a balfácán városvezető bénázását. Józsefváros országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón elmondta, hogy a balfácán polgármester lejárató kampányba kezdett vele és a kormánnyal szemben. Azt állítja: Kocsis Máté a hibás, mert a kerület elesett 1 milliárd forint állami fejlesztési pénztől.

A kerület országgyűlési képviselője tisztába tette a kérdést. A járvány elleni védekezésből mindenkinek ki kell venni a részét. A kormány állja a ceh 95 százalékát, a fennmaradó 5 százalékból kell kivennie a részét a multiknak, a pénzügyi szektornak, a pártoknak és az önkormányzatoknak.

A kormány a járvány kezdetén létrehozta a védekezési alapot, amelybe a fel nem használt önkormányzati támogatásokat is átcsoportosították. Pikó András erre vad lejáratókampányba fogott, helyi propagandalapja, a Józsefváros újság még azt is állította, hogy be kell fizetni a VIII. kerületnek 1 milliárd forintot.

Az országgyűlési képviselő szerint azonban ez a pénz soha nem volt a kerületnél. Úgy fogalmazott: a kormány jelen helyzetben nem tudja biztosítani a fel nem használt támogatásokat.

„Ennek én nyilván nem örülök, hiszen ezt a pénzt én lobbiztam ki még 1 évvel ezelőtt Sára Botond programjaira, de azt belátom és egyetértek vele, hogy most az emberi életek védelme és az emberek egészsége a legfontosabb és a járvány elleni védekezésre kell a legtöbb erőnket és energiánkat fordítanunk”

– mondta Kocsis Máté.

1.jpg

A csattanó, hogy Pikó András még a járvány előtt – februárban, márciusban – lehívhatta volna ezeket a pénzeket, de ezt is elbaltázta, és most igyekszik a felelősségét másra kenni. A helyzet az, hogy Pikó folyamatosan Kocsis Máté gyalázásával tölti idejét, ami helyett dolgozna. A forrásokról ő már tavaly nyáron is tudott, de egyetlen lépést sem tett, a lehívás érdekében. Nem írta bele a költségvetésbe, és nem indította el a lehíváshoz szükséges folyamatokat. Amikor rájött erre, a már eddig is bevált módszerhez folyamodott: áldozatpózban tetszeleg és minden felelősséget hárít.  

„A történet röviden annyi, hogy én kilobbiztam ezt a pénzt, megkaptuk, Pikó András pedig elkótyavetyélte, és most még ő van felháborodva” – összegzett Kocsis Máté, aki azt ígérte hamarosan újabb részeleteket oszt meg az üggyel kapcsolatban.