Kiosztották követői Pikót, aki a Nagykörúti bringasávot reklámozta

Pikó és polgármesterbarátai Karácsony védelmében reklámozták a Nagykörúti bringasávot, amely óriási autós torlódást okoz, ezáltal növeli a légszennyezettséget és még balesetveszélyes is. Kapott is hideget-meleget a polgármester, még a saját híveitől is.

98445847_585632295412198_3314755939717873664_o.jpg

Karácsony „nincsjogsim” Gergely főpolgármester a járványhelyzet kellős közepén egy éjjel bringásparadicsomnak álmodta meg Budapestet, ezért több más főútvonalak mellett a Nagykörúton is kerékpársávot jelöltetett ki. Ezzel a lépéssel jelentősen beintett az autóval közlekedőknek, hiszen a főváros egyik legforgalmasabb útvonalának a felét lezárni nem kis bosszúságot okoz az itt közlekedőknek. Erre Pikó „nemülökszolgálatiautóba” András, Niedermüller „rémisztőképződmény” Péterrel és Soproni „kettőskeresztkitiltó” Tamás, Karácsony védelmére kelve a Nagykörúti bringasáv reklámozásába kezdtek azzal, hogy fotósok sűrű kattogtatásai közepedte végigtekertek a kerékpáros útvonalon. Pedig Pikó állítása szerint ő a „semmit, rólunk, nélkülünk” elv híve, de az most nem zavarta meg az ex-klubrádiós polgármestert, hogy ezt a „remek” főpolgármesteri ötletet semmilyen társadalmi egyeztetés nem előzte meg. Mert, ha Karácsony mondja, hogy az jó, akkor Pikónak is megfelel, semmi szükség a lakosokat megkérdezni.

Ennek rendje és módja szerint Pikó ki is tette a „bringasáv reklámot” a közösségi oldalára, ami viszont nem bizonyult jó ötletnek, mert az álcivil polgármester még a saját híveitől is megkapta a magáét. A kommentelők többsége azon az állásponton van, hogy kevesen használják, ugyanakkor óriási autós torlódást okoz, ezáltal növeli a légszennyezettséget, és még balesetveszélyes is.

„Majd az igazi csúcsforgalomban 3km/óra sebességgel araszoló kocsisor mellett kell a legszennyezettséget mérni. Bele fog fulladni a város!” – írja egy hozzászóló. Egy másik szerint: „az igen széles bicikliúton egyetlen kerékpáros sem közlekedett a bő 10 perc alatt amíg az útszakaszon haladtam.” Megint más azt írta: „Amióta az önhöz hasonló, nagy tudású "szakember" főpolgármester bevezette a sávot, azóta, folyamatos a dugó a csökkent autóforgalom ellenére és szennyeződik a levegő. De hát mit is várhatna az ember olyanoktól, akiknek Demszky példakép....”

Volt, aki átlátott a szitán: „Ez a bringázás nyilván a reklámja volt a sikertelen biciklisávnak, mivel egyébként napközben ezen a szakaszon 10 biciklist nem látni a két irányban összesen. Nem dicsőíteni kéne, hanem bevallani, hogy kudarc, hogy "nem jött be". És megszüntetni. Miért nem a bicikliseket tiltják ki a Körútról a mellékutcákba? Ők ott ugyanolyan gyorsan tudnának közlekedni, mint a számukra fölöslegesen fenntartott körúti sávban.”

Fotó: Pikó András Facebook-oldal