Pikó és az autók esete

Miközben gálánsan elajándékozta Pikó az egyik önkormányzati autót, nem felejtett el belerúgni az előző városvezetésbe sem, mondván pazarló volt eddig a gépkocsihasználat. Pikó a visszamutogatás helyett jobban tenné, ha végre dolgozni kezdene, és akkor talán felnőhetne az előző városvezetéshez, amely mintegy húsz gépkocsit adományozott az elmúlt években a kerületiekért dolgozó egészségügyi és szociális intézményeknek, közbiztonsági szerveknek. 

bar_7641.jpg

Az adományozás szép dolog, de Pikó András még ezt is aljas kis politikai húzásaihoz használja fel. Facebook-posztban veri a mellét, hogy egy, azaz egy használt autót adott át ingyenesen a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet részére. Nem volt nehéz dolga, ugyanis az autót nem neki kellett kigazdálkodnia. Az önkormányzat korábbi flottáját számolja fel a polgármester, mert politikai szempontból többet hoz, ha – a nép egyszerű gyermekének mutatva magát – busszal, kerékpárral közlekedik. Mondjuk sokkal hasznosabb lenne, ha autóba ülve több ügyet el tudna intézni, és a mostaninál hatékonyabban, de akkor meg oda lenne a „szegény, és szuperzöld Pikó” imidzs.

És akkor meg is érkeztünk a dolog lényegéhez. Pikó ugyanis azzal hergel: „ezzel a lépéssel véglegesen megszűnt az előző ciklusra jellemző pazarló gépkocsihasználat az önkormányzatnál”.

Való igaz, hogy több autóhasználat volt jellemző az előző városvezetésre. Ezzel arányban viszont jelentősen több feladatot el is végeztek. Az előző ciklusban jelentősen többet tudtak kigazdálkodni nagyjából mindenre, erről korábban itt írtunk. Emellett jutott arra is, hogy autókat adományozzanak a kerületiekért dolgozóknak. Az előző városvezetés az elmúlt években 3 új autót adományozott a VIII. kerületi rendőrkapitányságnak, 1 új gépkocsit a helyi tűzoltóparancsnokságnak, 1 új kocsit kapott a Heim Pál gyermekkórház, valamint további 14 új autót kapott a közterület-felügyelet, a polgárőrség, és a szociális szolgáltató központ.

Pikó tehát jobban tenné, ha kell használja a gépkocsit, és végre kezdjen el dolgozni a kerületért. Eddig ugyanis csak Józsefváros lezüllesztésével, visszegettósításával foglalkozott.

Fotó: jozsefvaros.hu