Fejlesztési források: Baranyi azt a fejlesztést siratta, amit nem is akart

Mint ismert, Baranyi Krisztina és Pikó András vállvetve sírták tele a teljes balliberális médiahálózatot az elmúlt napokban arról, hogy a csúnya kormány a járvány elleni védekezésre csoportosította át a korábban Józsefvárosnak és Ferencvárosnak megítélt fejlesztési forrásokat. Mindezért az álcivil polgármesterek összeesküvés elméleteket meghazudtoló módon Kocsis Mátét, a két kerület országgyűlési képviselőjét tették felelőssé. Mint kiderült, a Kocsis Máté által kigründolt fejlesztési forrásokat azért bukták el a kerületek, mert nem tették meg időben a szükséges lépéseket annak lehívására. A május 18-ai országgyűlési vitán az is világossá vált: Baranyi olyan támogatást sirat, amit valójában nem is akart.

bp.jpg

Érdekes információk derültek ki a mai parlamenti ülésen a ferencvárosi és józsefvárosi fejlesztési forrásokról, amiről napok óta azt halljuk Pikótól, Baranyitól és Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselőtől, hogy Kocsis Máté elvette azokat. A két kerület országgyűlési képviselője Pogácsás Tibort, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárt kérte meg, hogy tegye tisztába a kérdést.

Pogácsás el is mondta, hogy a tavalyi évben egyedi támogatásokhoz jutottak az önkormányzatok, amire az idei ében már számíthattak. Ennek rendje és módja szerint a legtöbb önkormányzat megtette a szükséges előkészületeket, betervezte a költségvetésébe és a legelső adandó alkalommal lehívta a megítélt pénzeket. Nem így tett Baranyi és Pikó. Bár február 13-án már megjelent az információs rendszerben a felhasználás feltételrendszere a két balliberális polgármester nem volt képes a szükséges űrlapokat kitölteni, feltölteni április 28-áig, amikor tájékoztatták őket, hogy mivel nem használták fel, ezeket az összegeket a járvány elleni védekezésre csoportosítják át.

Baranyi nem is akarta a közösségi ház felújítását 

Baranyi ekkor jelezte is, hogy nem kívánja felhasználni a forrást a közösségi ház felújítására, amire azt megítélték korábban. Átcsoportosítást kezdeményeztek, ám ez nem lehetséges. Ehhez képest közösségi oldalán azt írta ironikusan, amikor kézhez kapta a Belügyminisztérium levelét: „Marad a romhalmaz, jó lesz az kulturális, idősügyi, ifjúsági programok megtartására a József Attila lakótelepieknek”. Holott ő nem is akarta felújítani a közösségi házat.

A két polgármester a hazudozásaihoz cinkosnak az LMP-s Csárdi Antalt kérte fel, akinek az volt a feladata, hogy a parlamentben terjessze a valótlanságokat az ügyről. Csárdi Antalról meg időközben az derült ki, hogy a tavalyi évben nemmel szavazott a józsefvárosi fejlesztési támogatásokra.  

„Önök most egy olyan programelemet siratnak Baranyi Krisztinával közösen, amit Önök sem akartak” – mondta Kocsis Máté Csárdi Antalnak, hozzátéve: egy ízléstelen hazudozás az, amivel szemben állunk.