Baranyi Krisztina képtelen megvédeni a Kiserdőt

Éles konfliktus alakult ki az utóbbi hetekben Ferencváros vezetése és a Fővárosi Önkormányzat között, aminek a forrása a ferencvárosi ellenzék kampányának szimbolikus jelképe, a József Attila lakótelep melletti Kiserdő. Baranyi képtelen volt elérni, hogy a Kiserdőt a balliberális és papíron zöldpárti barátai Karácsony Gergellyel az élükön védetté nyilvánítsák, holott ennek nem volt a jogszabályok szerint semmi akadálya.

20200213_152045638_ios_6.jpg

Mi állhat a döntés hátterében? Azt tudjuk, hogy Baranyi Krisztina nem tagja egyetlen fővárosi frakciónak sem. Talán nem véletlenül, Baranyi köztudottan összeférhetetlen, ezt már a ferencvárosi baloldali frakciók! (mert kettő van – a szerk.) is megtapasztalták már. A ferencvárosi polgármesternek nincs túl nagy befolyása a DK-s többségű fővárosi képviselőtestület döntéseire. Az elutasító döntés is azt mutatja, hogy Baranyi Krisztina szavára nem sokat ad a Fővárosi Önkormányzat, Ferencváros érdekeit nem tudja érvényesíteni az elviekben zöldpárti Karácsony Gergely és az általa vezetett hivatallal szemben. Ha valóban zöldpárti lenne Karácsony, akkor nem gördítene akadályokat a Kiserdő védetté nyilvánítása elé.

bar_1820.jpg

Másfelől az is lehet, hogy a Fővárosnak más tervei vannak a Kiserdővel, csak ezt még nem kötik egyelőre illetéktelenek orra alá. Mindenesetre a Ferencváros fura ura nincs könnyű helyzetben, és több kerületi lakos is attól tart, hogy a polgármester magánháborúi és ambíciói felemészthetik a zöld-fehér kerületet.

Kiserdő védelmének elutasítását bejelentő Facebook-posztjában Baranyi Krisztina ugyanakkor értehetetlen módon a Főváros védelmére is kelt, miszerint sem Ferencváros sem a Főváros nem támogatja hogy a Kiserdőn keresztül út épüljön. Ami teljesen irreleváns információ, hiszen Kocsis Máté országgyűlési képviselő már tavaly nyáron bejelentette, hogy a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkárral való tárgylás eredményeképpen semmilyen út nem vezet majd az érintett területen.