Pikó Andrást az emberi életek nem érdeklik, ő a fejlesztésekért aggódik

Pikó András továbbra sem akarja felfogni, hogy a világjárvány esetén az emberi élet védelme az első, ennek kell alárendelni a forrásokat. A minden jóérzésű ember számára világos képletben ő politikai hasznot szimatolt, és közösségi oldalán újfent kiakadt, hogy a kormány a fejlesztési forrásokból átcsoportosít a járvány elleni védekezésre. A másik meg: csak a gyengeelméjűek nem értik meg, hogy a 2021-es költségvetés vitája még el sem kezdődött, így a fejlesztési pénzekről később döntenek... 

bar_6691.jpg

A polgármester a saját háza táján való söprögetés helyett, újfent nekiment a Fidesznek és Kocsis Mátét, a kerület országgyűlési képviselőjét teszi felelőssé azért, mert a kormány a világjárvány idején a fejlesztési forrásokat a vírus elleni védekezésre csoportosítja át. Pikó ezzel a saját kudarcát – miszerint az önkormányzat bevételeiből a kerület fejlesztésére semmit nem tudott kigazdálkodni – próbálja magáról elhárítani, és Kocsis Mátéra akarja kenni, hogy miért nem fejlődik Józsefváros. Talán nem kellett volna annyi pozíciót létrehozni annak a sok pártnak, aki támogatta az álcivil polgármestert, és akkor maradna fejlesztésre is pénz.   

A polgármester legújabb agymenésére a Józsefvárosi Fidesz is reagált.

„Kezdünk gyanakodni, hogy Pikó András már nem csak hazudik, hanem egyszerűen halvány lila fogalma sincs az önkormányzat és az állam működéséről. Rajta kívül ugyanis minden gyakorló polgármester tudja, hogy a 2021-es költségvetés vitája még el sem kezdődött. Kocsis Máté szüntelen gyalázása és sértegetése helyett Pikó inkább arról beszéljen, hogy a saját ígéreteit miért nem teljesítette, amikor készítette a kerület idei költségvetését!

Talán, ha nem költött volna plusz százmilliókat a haverokra, jutott volna továbbra is a rendőröknek, szociális dolgozóknak, ahogy korábban is. Pikónak csak a szöveg, a választók átverése volt fontos, azóta pedig a kerület visszaesett, egyre koszosabbak az utcák, szétverte a közbiztonsági rendszert, nem érti az egész önkormányzatiságot, az eddigi teljesítménye pedig nulla. Ezt próbálja folyamatos vagdalkozással leplezni. Nem lehet, hogy kicsit nagy Önre a kabát, polgármester úr?” – írta közleményében a helyi Fidesz.