Pikó propagandalapja mosdatja az akasztós Szarvas Koppányt

A polgármester propagandalapjává silányított Józsefváros Újság magáénak érezte a feladatot, hogy a fideszesek felakasztásán ábrándozó demokratikus Szarvas Koppány Bendegúzt tisztára mossa, ezért gyorsan csináltak is vele egy interjút, amelyben először könnyekig megható módon nyilatkozik, hogy megbánta, majd tovább ócsárolja a korábbi városvezetést. Mindezt olyan pökhendi módon, mintha ő már letett volna valamit az asztalra. Jelentjük nem, csak az arca nagy.
szkp_ujsag-cikk.jpg

Az interjú során a Népszavás Zoltai Ákos igyekezett a lehető legjobban alákérdezni az ex-gurcsányista Szarvasnak, aki a fideszesek felakasztásáról vizionáló posztját letudta egy szimpla „megbántam”-mal. De mint korábbi kommentjei is mutatják, egyáltalán nem gondolta komolyan. Ezt támasztja alá az is, hogy a momentum üdvöskéje rögtön ezt követően a korábbi városvezetés ócsárlásába fogott Pikó mantráit ismételgetve, ráadásul úgy, hogy eddig ő semmit nem tett le az asztalra.

Koppányról – aki a közelmúltban költözött a kerületbe – megtudhatjuk, hogy kerületfejlesztésre vajmi kevés esély van, ami természetesen a kormány és a Fidesz hibája, és semmiképpen az övéké, de némiképp hozzájárul ehhez a koronavírus is. A kormány folyamatos ostorozása közepedte a magát parlamenti képviselőnek képzelő Szarvas szemrebbenés nélkül belehazudja az újságba azt is, hogy ők igyekeznek nem mutogatni a kormányra, majd hozzáteszi, hogy a felelősségük miatt azonban muszáj nekik.

A lemondásáról hallani sem akaró Koppányt az Informátor is felhívta az akasztós posztja miatt. A hebegés-habogáson túl azonban nem sok érdemi választ tudott adni. A számára kínos kérdéseknél azonnal a pártja sajtóosztályához irányította a műsorvezetőt.