Míg a józsefvárosi balliberálisok önfényezve, a fideszesek csendben segítenek a koronavírussal szembeni védekezésben

Tetőfokára hágott az öntömjénezés a józsefvárosi balliberális képviselők és a magát civilnek hazudó polgármester körében. Pikó András közösségi oldalán azt ecsetelte, hogy mi mindent tettek eddig a járvány elleni védekezésben. Az összefogás képviselői fizetésük 10 százalékát ajánlották fel, míg a fideszesek semmit. A józsefvárosi Fidesz frakció erre reagálva kifejtette, hogy a tagok a rászorulóknak nyújtott közvetlen segítség mellett január 1-óta kifizetett képviselői tiszteletdíjuk felének megfelelő összeget ajánlották fel jótékony célokra, csak ők nem hirdetik ezt lépten-nyomon, hanem cselekednek.

92437795_3362616607099312_6776661019524595712_o.jpg  

Pikó András dicshimnuszokba foglalva értesíti a követőit, hogy az önkormányzat mi mindenben segíti a lakosokat a rendkívüli helyzetben, mintha az nem a feladatuk, hanem valami extra szolgálatás lenne részükről. A polgármester, aki álságosan többször hangoztatta a politikai viták félretételének szükségességét, legutóbb arról értekezett, hogy míg ők segítenek – képviselői csoportjuk tagjai nettó fizetésük 10 százalékával –, addig a fideszesek nem tesznek semmit.

Ezt a hazugságot megelégelve a helyi Fidesz közleményben értesítette Pikót és csapatát, hogy a frakciójuk tagjai a 2020. január 1. óta kifizetett képviselői tiszteletdíjuk felének megfelelő összeget ajánlották fel jótékony célokra, valamint az átlátható, hivatalos, nemzeti adományszámlára is jelentős tételeket fizettek be. Emellett az elmúlt hetekben több ezer józsefvárosi időst kerestek fel, hogy tájékoztassák, és segítsék őket ebben a nehéz helyzetben.

Vörös Tamás frakcióvezető nyílt levelében azt írta: azért fizettek ők a hivatalos adományszámlára, mert semmi nem garantálja, hogy a Pikóék által létrehozott segélyszámlára befizetett összegeket a járványhelyzet miatt rászoruló kerületiek kapják, és nem egy ultraliberális, álcivil szervezet számára fogják megint odaadni a pénzt valamilyen látszattevékenységre. A frakcióvezető kitért arra is, hogy Pikóék előbb kitömték a zsebüket a bizottsági helyek megháromszorozásával, tanácsadói és sportállások létestésével, ennek az összegnek nagyítóval is alig látható részével harsányan jótékonykodnak.

„Meg kellene értenie a kerületi balliberálisoknak, hogy most nem a viszálykodásnak lenne helye, hanem össze kell fognia az egész nemzetnek. A koronavírus-járvány nem jobb- vagy baloldali probléma” – fogalmazott Vörös Tamás, hozzátéve, hogy támogatnak minden törekvést, ami a járvány miatt nehéz helyzetbe került honfitársaink számára segítséget jelent, azonban ennek megoldására a költségvetésből elég lenne a feleslegesen a haverok zsebébe tömködött tízmilliókat átcsoportosítani.

A frakcióvezető kiemelte, hogy ők a koronavírus-járvány elleni küzdelemben is a nemzet oldalán állnak, és rájuk továbbra is számíthatnak a józsefvárosiak.

Fotó: Józsefvárosi Fidesz Fb-oldal