"Ez most nem a politikai viták ideje" - De Pikó csapata magasról tesz a polgármester intelmeire

Józsefváros polgármestere többször is hangsúlyozta az elmúlt hetekben, hogy „Ez most nem a politikai viták ideje.” Szép mondat, mindjárt el is sírom magam… Jól hangzik, de ez csak a közvéleménynek szól… A nagy baj csupán annyi, hogy a Közösen Józsefvárosért nevezett frakció – DK, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd – egyes tagjai, egyes alpolgármesterei rendre politikai nyilatkozatokat, provokatív megjegyzéseket tesznek közé közösségi oldalaikon. Vajon miért nem tartják magukat a polgármester kéréséhez ezek a drága képviselők? „Ez most nem a politikai viták ideje…” A képmutatás magasiskolája…

fj_nyito_img_7833.JPG

Nézzük csak a bejegyzéseket, megosztásokat, és mindenki döntse el, vajon a helyi politikusaink, pártjaink mennyire nem provokálnak, gyűlölködnek még ilyen vészterhes időkben is…

Erőss Gábor, alpolgármester (Párbeszéd)

„A fideszes képviselőknek a korlátlan hatalom a fontos, nem az egészségünk!”

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (MSZP)

„Összeállt a kép: aljas politikai játszmát játszik a Fidesz. (…) A Fidesz most a járványból akar politikai hasznot húzni.”

„Az élet nehéz, de ezen is túlleszünk. Akkor fog eljönni az igazság pillanata: kórházak < stadionok.”

Szarvas Koppány Bendegúz (Momentum)

„Orbánnak a saját hatalma megint fontosabb volt, mint a magyar emberek egészsége” (mém)

„Semmi jelét nem adta a Fidesz, hogy megfelelő belátással és mérséklettel bánna a rábízott hatalommal.”

„A Momentum ellenzékben is, járvány idején is konstruktívabb, mint a Fidesz kormányon valaha.”

„addig vártak a vírus magyarországi megjelenésének bejelentésével, amíg két külföldi tesztje pozitív lett, hogy gátlástalanul tovább migráncsozhassanak.”

Demokratikus Koalíció Józsefváros

„Már beléjük égett a hazugság!”

„Orbán katonai támogatással megpuccsolni készül az állam teljes működését és a gazdaságot is?!”

Jobbik Józsefváros

„Szomorú, hogy míg Európában minden kormány a koronavírus elleni küzdelemmel van elfoglalva, addig Orbán Viktor és a Fidesz azzal, hogy hogyan tudja bebetonozni határozatlan időre a hatalmát.”

MSZP Józsefváros

Eközben a kommunikációs csapat folyamatosan "javítja a statisztikákat" — egyrészt a vizsgálatok számának minimalizálásával, másrészt a halálozások "átminősítésével".

„Gyakorló elmebetegeket választottak meg az emberek (már aki őket választotta), és most itt is van az eredménye. Mondjuk Semjént a kutya sem választotta, de akkor is... Tanulságos napok ezek.”