Visszamutogatásból jelesre vizsgázott Baranyi Krisztina

Lakossági fórumot tartottak Ferencvárosban a MÁV-Aszódi telepen élők számára március 9-én a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban. Az ott élőknek kardinális problémát jelent a közeli hajléktalanszálló és az elavult közműhálózat is. Baranyi Krisztina a problémákat visszamutogatással rázta le magáról, míg a pozitív eredményeket magáénak titulálta.

lakossagi_mav_aszodi_res.jpg

Kényelmes helyzetben rendez lakossági fórumokat Baranyi Krisztina Ferencvárosban. Az új polgármester a problémákat az előző vezetésre hárítja, mintha ő maga kívülálló lenne, míg az elmúlt években elért eredményeket – mivel az előző ciklusban is képviselő volt – sajátjaként tálalja a lakosoknak.

Hajléktalankérdés és köztisztaság

A lakossági fórumon a legnagyobb vitát a hajléktalanellátó intézmények generálták, amelyből összesen négy működik a MÁV-Aszódi telep közvetlen környezetében. A panaszok szerint egyes hajléktalanok a környékbeli játszóteret is életvitelszerű tartózkodásra használják, így azok rendeltetésszerű használatát lehetetlenné teszik. Baranyi azt a javaslatot nem is akarta meghallani, hogy vizsgálják felül a fővárosi fenntartású leginkább problémás intézmény működését, e helyett azt javasolta, hogy kitesznek TOI-TOI vécéket a játszótér mellé, azzal nem számolva, hogy a lépés esetleg még több fedél nélkülit vonz a környékre. A polgármester emellett közös takarításra invitálta az ott lakókat ahelyett, hogy a köztisztasági kérdéseket saját hatáskörben a kerület takarító vállalatával oldaná meg.

Problémák és eredmények

A második legvitatottabb kérdés a közműhálózat felújítása volt. Itt már az előző vezetés alatt a vízhálózat cseréje megtörtént, amely gyakorlatot mintául véve megkezdődhet a többi közmű felújítása is: az elektromos hálózat modernizálásának tervezése már el is kezdődött a MÁV telepen. „A rendszerváltáskor keletkezett mulasztásokat próbálunk rendbe hozni. Ettől az előző városvezetés elzárkózott, de a végén mégiscsak megoldottam, megoldódott” – mondta Baranyi Krisztina, hozzátéve: most megpróbálják az utolsó ütemben a többi közművet is rendbe tenni. Ezzel két probléma van. Egyrészt az előző városvezetés érdemeit sajátjaként tünteti fel, másrészt a visszamutogatása azért sem szerencsés, mert a rendszerváltást követően húsz évig az a Gegesy Ferenc vezette a kerületet, aki a háttérből ma is irányítja Ferencvárost. A különbség pusztán annyi, hogy a színpadon ezúttal Baranyi Krisztina áll.