Polgármesteri boszorkányüldözés a Fradi ellen

Köztisztasági problémák, hajléktalanszálló, a kerület bulinegyeddé tétele, a Ráday utcai kollégium megsarcolása és a kerület névadó sportklubja, az FTC-nek az utánpótlás és tömegsport célra kért támogatásának elutasítása is felmerült a február 27-ei közmeghallgatáson. A takarítást lakossági részvétellel oldaná meg Baranyi Krisztina, meg lesz még tájékoztató kampány is, a hajléktalanszállóval nem tudnak mit kezdeni, a Fradit nem támogatják mert, önfenntartó. A polgármester bulinegyed kialakítására tett kísérletével még a saját támogatói sem értettek egyet, a református kollégium újjáépítése meg kap elég állami támogatást – mondják –, ezért nem állnak el annak megsarcolásától. 

bar_0709.jpg

A köztisztaság romló állapotára hívta fel több lakos is Baranyi Krisztina figyelmét, aki azt válaszolta, hogy majd nemsokára vesznek három takarítógépet, és megkezdik a takarítást. A polgármester asszony azt is elmondta, hogy lakossági takarítást fognak szervezni és tájékoztató kampányba fognak, hogy ne szemeteljenek az emberek. Ennél talán hatékonyabb lenne, ha takarítókat fogadnának, és elvégeznék a feladatot.

Áldatlan állapotok az Aszódi telepi hajléktalanellátó környékén

Lakossági felvetés volt az Aszódi telepi hajléktalanszálló sorsa, amelynek hamarosan lejár a bérleti szerződése. Ezt a kérdést elhárította magáról Baranyi, és a kérdezőt a Budapesti Módszertani Szociális Központhoz irányította, annak ellenére, hogy a szállóval kapcsolatosan közbiztonsági-köztisztasági problémát is tapasztaltak a lakosok a környéken.

bar_0698.jpg

Baranyi ki nem állhatja a Fradit

Legalábbis ez jött le a lakosoknak adott válaszaiból. Az egyik jelenlévő polgár azt kérte számon tőle, hogy a korábbiaktól eltérően, idén miért nem támogatja a kerület névadó egyesületének utánpótlását és tömegsportját. Baranyi pökhedni válaszában kifejtette: önfenntartásra képes egyesületet nem támogat. A klubbal kapcsolatosan volt még egy felszólalás. Baranyi egyik lelkes rajongója szerint a városszerte elhelyezett FTC képkiállítást ízléstelen pénzszórásnak, a döntéshozók részére pedig egy szörnyű megalomán megvalósításának nevezte, amivel a polgármester asszony teljesen egyetértett.

A reformátusok megsarcolása és bulinegyed törekvések

Felrótták Baranyi Krisztinának azt is, hogy miért sarcolja a református kollégium újjáépítési projektjét, ahelyett, hogy segítene. A polgármester szerint az állam éppen eléggé segíti az egyházat. Hozzátette:  az építkezés nagyon megterheli a lakosokat és a közterületért azért kell kompenzációt fizetni, mert ezzel ösztönzik arra a kivitelezőt, hogy gyorsabban elvégezze a feladatot.

bar_0703.jpg

Szóba került az is, hogy Baranyi bulinegyeddé alakítaná Belső-Ferencvárost. Ezt azzal hárította el, hogy nem született képviselő-testületi döntés a nevéhez köthető előterjesztésről, amely arra irányult, hogy tovább legyenek nyitva a Ráday utcában a vendéglátóhelyek. Ez azonban pusztán annak köszönhető, hogy még a mögötte álló balliberális oldal sem értett egyet vele.