Politikai haszonszerzésre használja a bántalmazott nőket Baranyi Krisztina

Baranyi „Tisztakéz” Krisztina végig „ródsózta” a teljes balliberális médiát a bántalmazott nők védőszentjeként fellépve. A balliberális polgármesterasszony javaslata – miszerint önkormányzati lakásokat jelölnének ki Ferencvárosban védett lakásnak – akkor lenne hiteles, ha mindezt a bántalmazott nők érdekeit is figyelembe véve a nyilvánosság teljes kizárásával történne. Az ügyben szükséges kellő előkészítés hiányát a baloldali szivárványkoalíció több tagja is felrótta a polgármesterasszonynak, aki mielőbbi látható politikai hasznot szeretne a gesztusért cserébe.

bar_7949.jpg

A január 30-ai testületi ülésen heves vita előzte meg a szakmailag nem megfelelően előkészített döntést. Bár a céllal mindenki egyetértett, az alkalmi összefogáson – amelyen belül csak annyi az egyetértés, hogy a polgári oldalnak ellentmondanak – a feszültség kézzel fogható volt.

Csak kifelé mutatnak egységet a pártok, a színfalak mögött megy az adok-kapok

A momentumos Jancsó Andrea például jelezte, hogy bár szakértőnek kérték fel a téma kidolgozására, az egyeztetésekre nem kapott meghívót. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kidolgozatlan protokoll a későbbiekben komoly problémát okozhat, sőt, vissza is üthet. Az MSZP-s Torzsa Sándor az általa vezette bizottság álláspontját ismertette, miszerint nem támogatják, hogy ezeket a lakásokat Baranyi Krisztina maga jelölje ki.

Népszerűségét növelné az intézkedéssel Baranyi Krisztina

Bácskai János (Fidesz) azon felvetésére, miszerint ezt az ügyet a polgármesterasszony politikai haszonszerzésre kívánja fordítani, Baranyi úgy reagált, hogy a probléma ellen ők tudnak és fognak is tenni, nem imázsvideókkal és nem üres nyilatkozatokkal (miután az összes baloldali médiával kidoboltatta a tervét, gondolom minimum szentté avatást remélve – a szerk.), hanem lakásokkal.

A politikai haszonszerzés vádját egyebek mellett az is alátámasztja, hogy Baranyi elsősorban az ellenzéki vezetésű, magukat Szabad Városnak definiáló városok vezetőit kérte fel, hogy kövessék példájukat. 

Bár kidolgozatlan a program, a politikai érdek azt kívánta, hogy áterőszakolják a testületen

A program kidolgozatlanságát jól mutatja, hogy a kerület jegyzője is csak remélni tudja, hogy megtalálják az ehhez szükséges jogi szabályozási lehetőséget. Erre hívta fel Gyurákovics Andrea (Fidesz) és Jancsó Andra is a figyelmet, miszerint a megoldás a jelen információk szerint esetleges.

Baranyi (mivel már több médiumban is beígértea szerk.) párttársai ellenérzésétől függetlenül nem volt vevő arra, hogy a program kidolgozása érdekében hozzák be a következő ülésre a kérdést, ezért áterőszakolta az előterjesztést a testületen.