Játszóteret a kórházakba!

És nem. És nem telhet el úgy hét, hogy Pikó András botránypolgármester és csapata ne találna ki valamilyen hatalmas baromságot, vagy ne hazudtolnák meg önmagukat, ne cselekednének szöges ellentétben azzal, amit korábban ígéretek.

szentkozma2001b_small.jpg

A múlt hét gyöngyszeme volt a mindenhez (is) értő Erőss Gábor alpolgármester, feketeöves klímarettegő fenomenális ötlete. A bolygónk megmentése érdekében a józsefvárosi kizöldített buszmegállókba méheket telepítenének.

Most a közterek hasznosítását gondolták újra botrányhős Pikó és liberális városvezetői. Rádai Dániel alpolgármester a Józsefváros újságban osztotta meg világmegváltó ötletét a „humanizált terekről”. A józsefvárosi szakrendelő parkolóját és a közelében található játszóteret nyitnák egybe „kültéri nappalit”, illetve nagyobb játszóhelyet kialakítva.

A Déri Miksa utca eredeti felújítási tervezete szerint új útburkolat, parkolósáv, valamivel szélesebb járda, és némi zöldítés volt a cél. Ezen változtatnánk. Egy latinosabb közterület-fejlesztési irányvonalat követünk: a Szent Kozma Rendelőintézetet és a szemben lévő játszóteret megnyitnánk, létrehozva így egy kültéri nappalit, ahová kiülhetnének a lakók, nagyobb területen játszhatnának a gyerekek.” – mondja az urbanista géniusz.

Mindenkinek a képzeletére bízom, hogy örülnének a betegek és az orvosok annak, ha a Szent Kozma Rendelőintézet kertjében csúszdáznának és fociznának a gyerekek, a lakók pedig ott üldögélnének, miközben a gyógyulni vágyók várják a sorukat a rendelésen.

Az alpolgármester azt mondja, hogy „latinosabb közterület-fejlesztési irányvonalat követnek”. Szerintem ez nem latinos gondolkodás, hanem egy hatalmas baromság. Ez ügyben is érdemes lenne orvosával konzultálnia a nemrég megválasztott városvezetőnek.

Előre a haladás és a minden észérvet felrúgó liberális önmegvalósítás útján.