Józsefváros történelmét mutatja be a Ludovikára szervezett családi nap

Hagyományőrző családi napot rendeznek február 2-án a Ludovika Campus Sportcsarnokában. A Hon Alapítvány ingyenes rendezvénye Józsefváros történelmének főbb időszakait mutatja be élőképekkel, archív felvételekkel, veterán járművekkel. A kisebbeket interaktív játékokkal, bábelőadással, kézműves foglalkozásokkal is várják. A programot a Historica zenekar rockkoncertje színesíti.

ludovika_res.jpg

A program délelőtt 10 órától este 19 óráig tart. A helyszínen öt veterán jármű is ki lesz állítva, két konflis, egy ’56-os gépkocsi és két “keleti csoda” az 1980-as évekből – olvasható a pesti srácok honlapon. A hírportál ajánlója szerint a díszteremben élő szereplős, kosztümös képekben mutatják be Józsefváros történelmének legendás időszakait – a névadó – II. József királytól 1990-ig, a rendszerváltásig. A hat történelmi élőkép egy-egy nagyméretű monitor körül helyezkedik el, a monitorokon az adott kort megidéző képek és filmrészletek ismétlődnek. Egy központi kivetítőn folyamatosan képek és filmfelvételek jelennek meg Józsefvárosról, híres személyekről és eseményekről, kronológiai sorrendben. A korszakokhoz kapcsolódóan – felvételről – korabeli zeneművek is felhangzanak.

A családok számára a rendezvény fotózkodással, kézműves foglalkozással, játékkal, mesemondással válik interaktívvá. 14 órakor bábelőadás lesz, 17.30-tól pedig a Historica zenekar ad a rendezvény szellemiségét erősítő rockkoncertet.

Forrás: pestisracok.hu

Fotó: NKE