Pikó András polgármester hazugságát saját lapja buktatta le

Pikó András korábban számtalan fórumon állította, hogy a Józsefváros újság szerkesztőségéből minden adat eltűnt. Ehhez képest egy korábbi kolléga 2018-as fotója szerepel a frissen megjelent Józsefváros újság címlapján, amire ráadásul egy újonnan érkező fotós nevét írták rá. Azaz nemcsak, hogy nem tűnt el minden anyag a szerkesztőségből – és így az eddig kétkedők számára is nyilvánvalóvá vált Pikó András hazugsága –, de még a szellemi tulajdonát is ellopták egy korábbi fotós kollégának.

j2020_01_cimlap.JPG

A Józsefváros újsággal kapcsolatban az elmúlt hónapokban folyamatosan azt állította Pikó András polgármester, hogy a szerkesztőségből mindet adat eltűnt, így az archív anyagok, régebben készült fotók is. Habár ez hazugság volt, nem igazán érdekelt senkit, a bal-liberális média hírérzékenységét ez pláne nem érte el.

Ehhez képest a szerdán megjelent Józsefváros újság címlapfotója egy 2018-as fotó, amit egy korábban ott dolgozó fotós készített… Így tulajdonképpen Pikó András polgármester nyilvánvaló hazugságát saját, önkormányzati lapja is cáfolja…

De ha még ez ne lenne elég, ezt a hazugságot is lehet még tovább fokozni: a címlapfotóra ugyanis odaírták, hogy az Marosi Csaba alkotása, akinek a lapszámban több egyéb fotója is szerepel. Azaz dupla hazugsággal indít az új főszerkesztő, a Népszavát, a bal-lib zoom.hu-t is megjáró Lengyel Tibor.