Kialakult az immár „teljesen független” Józsefváros Újság új szerkesztőségi gárdája

A botrányosra sikerült első két lapszám után a 168 Órától igazolt Tóth Ákos főszerkesztő távozott a kerület önkormányzati lapjának éléről. Az új évet - a Népszavát és a balliberális hírportált, a Zoom.hu-t is megjárt - Lengyel Tiborral kezdi meg a kerületi lap szerkesztősége. A Pikó által beígért függetlenséget a balliberális oldal médiumaiból átigazolt „objektív” újságírók garantálják – derült ki a szerdán megjelent legfrissebb lapszámból.

img_0730.JPG

Kíváncsian vettük kezünkbe a Józsefváros újság legfrissebb számát még mindig abban bízva, hogy most már aztán tényleg egy olyan „független” újságot lapozunk át, amilyet Pikó a választási kampányában és azóta is emleget. Rögtön az elején bemutatkozik az új szerkesztőség, akiktől az objektív cikkeket várjuk majd, ezért meg is néztük az illusztris névsort, hogy kiktől várhatjuk majd a pártatlan írásokat. A főszerkesztő, Lengyel Tibor korábban a Népszavában és a Zoom.hu internetes hírportálnál is megfordult, utóbbinál az oldal megszűnése előtt éppen Iványi Gáborral – Pikó András jó barátjával – a józsefvárosi lakosoknak sok gondot okozó Oltalom Egyesület elnökével készített interjút. Szintén a Népszavától érkezett Zoltai Ákos, akinek főként – minő meglepetés – a kormányt kritizáló írási jelentek meg. A sort Pálinkás Jánossal folytatjuk, aki Pikóval dolgozott együtt a Klubrádióban, valamint a kampányában is aktívan részt vett.

george soros is my sugar daddy

A széles baloldali médiapaletta további orgánumaitól is jöttek újságírók. Ádám Judit például a 24.hu-nál illetve a nlc.hu-nál is dolgozott, ennek megfelelően a közösségi oldalán büszkén hirdeti, hogy „george soros is my sugar daddy”.

29983485_10215635847519214_3872388931099842372_o.jpg

Fotó: Ádám Judit Fb-oldala

Az újságnál landolt Gaal Ilona is, akinek korábban a Magyar Narancsban jelentek meg írásai, valamint annak a Kiútprogram Közhasznú Zrt-nek a munkatársa, amelynek Pikó tanácsadója, Molnár György az egyik tulajdonosa. Az új szerkesztőgárdához csatlakozott még a Civil rádióból Bányay Géza, illetve Szerbhorváth György, aki megfordult már a Népszabadságban és a Magyar Narancsban is. Láthatjuk tehát, hogy mennyire függetlenek, objektívek az új szerkesztők, és az csak véletlen műve, hogy ezer szállal kötődnek a balliberális oldalhoz és Pikó András köréhez.

Ezek után nem is lehet kérdés, hogy csakis pártatlan, kiegyensúlyozott újságra számíthatunk tőlük. Gratulálunk!