Folytatja a rágalomhadjáratát Pikó a korábbi városvezetés és az újság ellen

Továbbra sem tud semmilyen kézzelfogható városvezetési, városfejlesztési eredményt felmutatni Pikó András, ezért jobb híján a kerület korábbi vezetőinek, és a kerületi újság előző szerkesztőségének pocskondiázására fordítja minden energiáját. Ez felveti azt a kérdést is, hogy vajon erre kapott felhatalmazást a választóitól, vagy a kerületi fejlesztések folytatására? A polgármester a pitiáner politikai céljai eléréséhez nem sajnálja az időt, a közpénzt, és minden ­ morálisan és jogilag is megkérdőjelezhető ­ eszközt bevet: például feltöri a korábbi magánlevelezéseket, és nyilvánosságra hozza azokat.

bar_7264.jpg

A feltört levelezésekből azt a páratlan eredményt tudta felmutatni Pikó, amire egy sajtótájékoztatót is összegründolt, hogy Kocsis Máté országgyűlési képviselő egy alkalommal azt javasolta, az egyik újságban megjelent grafikon színe ne piros, hanem zöld legyen. A nagy leleplezésből az is kiderül, hogy a kerület egykori jegyzője jó ötletnek tartott egy páros interjút az újságban.

Kérdésre a polgármester elmondta, hogy politikai céljai elérése érdekében a feltört levelezést (amely személyes tartalmakat is tartalmazhatott) szűk körben nézegették a kabinet tagjaival. Megjegyezte továbbá, ami értelmezésünk szerint valóban az újság kézivezérlésére utal, hogy egy eligazításon elmondta a szerkesztőknek, milyen lesz az új újság rendszere.

bar_7296.jpg

A nagy leleplezésnek ellentmond az is, hogy mint Pikó mondta: a szerkesztőség nem dolgozhat információk nélkül, ezért az újság és az önkormányzat között szükséges és indokolt ilyen összekötő személy.

A Józsefvárosi Fidesz közleményében az áll: „nagyon furcsa, hogy van egy megválasztott balliberális polgármester, mint a Pikó András, akitől még egy érdemi intézkedést, vagy tervet nem láttunk, de még az ipari kamerának is nyilatkozik. Összekeveri a celebséget a városvezetéssel.

Önkormányzati fenntartású lapot az önkormányzat vezetésével egyeztetni teljesen érthető, meggyőződésünk, hogy a volt jegyző helyesen járt el, amikor törvényességi szempontból átnézte a lapszámokat megjelenés előtt. A korábbi Fidesz-KDNP-s vezetők pedig a velük készült interjúkat véleményezhették. Pikó András jelenlegi polgármester egyetlen valós állítása, hogy egy grafikon színét kifogásoltuk, ezért elnézést kérünk mindenkitől!

A további vádakra pedig Barabás Richárd, a Párbeszéd újbudai alpolgármesterének helyi lappal kapcsolatos szavaival szeretnénk reagálni: „Önkormányzatban azért van valaki a kabinetben, aki át szokta nézni, vagy a kabinetfőnök, vagy a kommunikációs felelős. Nem azt mondtam, hogy belebeszél, hanem hogy elolvassa, mi fog kimenni. Az meg egy felelős vezetői kérdés”.

Jobb lenne, ha Pikó polgármester a kerület valódi ügyeivel foglalkozna, és például visszaadná az egyhavi bért, amit első intézkedéseként elvett az alacsony jövedelmű munkavállalóktól.”