Pitiáner bosszúból inkább törvénymódosítást kezdeményez Pikó, a törvényesen járó szabadságmegváltás kifizetése helyett

Sára Botond korábbi polgármester és alpolgármesterei az elmúlt években sokszor munkaidejükön túl is Józsefvárosért dolgoztak. A leköszönő városvezetőknek így jelentős mennyiségű szabadsága „rekedt” bent, amit az önkormányzatnak, mint munkáltatónak a törvény szerint ki kellene fizetnie. Pikó „Pitiáner” András ezt a kérdést a politikai bosszúhadjáratának középpontjába állította. Előbb a képviselő-testület elé citálta az ügyet, majd Csárdi Antal (LMP) országgyűlési képviselővel tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: törvénymódosítást kezdeményeznek.

bar_6767.jpg

Továbbra sem a kerület vezetésére koncentrál Pikó András, hanem pitiáner politikai lejárató-hadjáratot folytat a Józsefváros elmúlt évtizedes fejlődéséért dolgozó városvezetők ellen: a leköszönt Sára Botondnak és alpolgármestereinek a hatályos törvények szerint járó szabadságmegváltását nem hajlandó kifizetni. Teszi ezt úgy, hogy korábban önmaga is elismerte, hogy ez jogos lenne. De neki ez nem tetszik, így inkább törvénymódosítást kezdeményez Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselővel karöltve.

Pikó – akinek kisstílűsége a fővárosi közgyűlésben is megmutatkozott, ugyanis egy-két hasonszőrű elvbarátja társaságában, a többséggel szemben nem szavazta meg Tarlós István törvény szerint járó végkielégítését sem – olyannyira komolyan foglalkozik a kicsinyes bosszúja végrehajtásán, hogy belső vizsgálatot is indított az ügyben. A vizsgálat megállapította, hogy a szabadságok felhasználása (jelen esetben fel nem használása – a szerk.) azért nem volt szabályos, mert olyan felháborító mulasztások történtek, mint például, hogy a polgármester nem jelezte 15 nappal előre, írásban, hogy el kíván térni a korábbi ütemezéstől. Mindezek a vérlázító okok végképp megalapozták azt, hogy törvénymódosítás szükséges.

Csárdi Antal azt mondta, hogy a leköszönt polgármesterek a ki nem vett szabadságukat tudatosan, előre megfontolt szándékkal halmozták fel. Az országgyűlési képviselő úgy tűnik, kissé megzakkant… Vajon tényleg azt gondolja Csárdi, hogy az újraválasztásáért induló polgármester (ahogyan Sára Botond is), direkt veszített, hogy aztán kifizettesse az önkormányzattal bent rekedt szabadnapjait?

Csárdi mindenesetre törvénymódosítás kezdeményez, amelyben azt is meghatározná, hogy egy polgármesternek – bármennyi feladata van is a kerület megfelelő működtetése érdekében –, a szabadságát mindenképpen ki kell vennie, máskülönben az elvész.