A Rökk Szilárd utca felújítása elkészült, a Blahára úgy tűnik, még jócskán várni kell

Az előző városvezetésnek köszönhetően elkészült a Rökk Szilárd utca felújítása. A Somogyi Béla utca rekonstrukciójára azonban még úgy tűnik várni kell, mert a Blaha Lujza tér rendbetételét - amelynek részeként a Somogyi Béla utca is megszépült volna - még „újragondolják” a főváros új, balliberális vezetői.

bar_6619.jpg

Józsefváros korábbi vezetésének törekvései nyomán számos útszakasz újult meg a kerületben. Az önkormányzat a saját forrásai mellett minden pályázati lehetőséget megragadott az utak állapotának javítására, így a főváros köztérmegújítási programján, a TÉR_KÖZ kiíráson is rendszeresen részt vett. Ennek keretében készült el december elejére a Rökk Szilárd utca felújítása is a Kiscsibész tér és a Gutenberg tér között.

A Tarlós István vezette főváros korábbi tervei szerint 2021 végéig a Blaha Lujza tér is újjászületne. Ehhez a projekthez Kocsis Máté országgyűlési képviselő érdekképviseletének köszönhetően hozzárendelték a Rökk Szilárd utcával egykor egy egységet alkotó, a Gutenberg tér és Blaha Lujza tér között húzódó Somogyi Béla utca megújítását is.

Erre viszont úgy tűnik, sajnos még várnunk kell, ugyanis az új balliberális városvezetésnek nem tetszettek a Blaha Lujza tér felújítási tervei, ezért mint azt Pikó András a lakossági fórumokon is említette„újragondolják” felújítást, ami konyhanyelven azt jelenti: várhatóan csúszni fog. És, hogy mikorra valósulhat meg a régóta várt Blaha Lujza tér rekonstrukciója, azt egyelőre homály fedi. Annyi biztos azonban, hogy minél többet gondolkodnak rajta, egyeztetnek róla, annál később.

Annyi jó hírt közölhetünk viszont, hogy a Blaha Lujza tér ikonikus épületének, a Corvin Áruháznak a rekonstrukciójára a kormány 300 millió forintot biztosított Józsefvárosnak. Erről Kocsis Máté országgyűlési képviselő közösségi oldalán számolt be november végén.