Népszerű mesehősök józsefvárosi tűzfalakon

Józsefváros korábbi vezetése és a Színes Város Csoport együttműködése nyomán ismert magyar mesék alakjai kerülnek kerületi lakóépületek tűzfalaira. Most a Szigony utca 8. szám alatti épület festése készült el, amire a máig népszerű Vuk című mese hősei kerültek. 

img-2671.jpg

Kerületünk jobboldali vezetése az elmúlt években gyermekbarát város építését tűzte ki maga elé célul, amelynek egyik eleme az volt, hogy az üres tűzfalakra a gyerekek és a felnőttek nagy örömére népszerű magyar mesék karaktereit fessék fel. Így kerültek fel a Szigony utca 10. számú ház falára 600 négyzetméter nagyságban Szaffi hősei, egy 800 négyzetméteres falfelületre a Vuk mese szereplői, a Leonardo utca 12-14. szám alatti házra a Vizipók-Csodapók figurái, és most elkészült a Vuk folytatása is. Továbbá a tervek között szerepel még a Macskafogó, valamint Somogyi János festőművész 1965-ben készült, Nők galambokkal című sgraffitója újragondolt változatának az elkészítése is.

Az előző kerületvezetés által biztosított projektre a társasházak pályázat útján jelentkezhettek az önkormányzatnál. A tűzfalak minden esetben energetikai korszerűsítésen is átesnek, amely megoldásnak köszönhetően hosszú távon fejlesztették a társasházak homlokzatait. Azt csak remélni tudjuk, hogy a Pikó András vezette Józsefvárosban erre a jó gyakorlatra is jut további forrás.