Sajtó nélkül maradtunk! – kamuzza Pikó András

Lassan már egy hónapja beiktatták Józsefváros polgármesterének Pikó Andrást, mégsem arról hallunk nap mint nap, hogy terveit miként és mikor valósítja meg, hanem leginkább arról, hogy mit, miért nem tud megtenni. November 25-én az index.hu oldalon jelent meg egy cikk, amelyben a cikk azt állítja, Pikó Andrásék „sajtó nélkül maradtak”, a hvg.hu oldalon pedig az olvasható: „megfosztottak bennünket a kommunikációs lehetőségünktől”. Szépen hangzik, de nem igaz. Nyomtatott újságot kiadhatnának, ha akarnának, a jozsefvaros.hu honlapon cikkeket tehetnének közzé, erre minden lehetőségük megvan. Hetek óta mégsem teszik: kényelmesebb az áldozat képében tetszelegni.

img-2658.JPG

Különböző interjúkban, beszélgetésekben Pikó András biciklis polgármester már többször jelezte, hogy „sajtó nélkül maradtunk”, ezt konkréten november 14-én állította az indexnek adott interjújában. Ez a cikk bő 2 héttel ezelőtt ezzel a címmel jelent meg: „Pikó András: Sokáig még az önkormányzat honlapjának kódjait sem kaptam meg.” Sokáig, tehát már birtokában van, volt akkor a kódoknak, ennek ellenére azóta (egy propagandacikket leszámítva, tiszta Észak-Korea) nem frissült a jozsefvaros.hu honlap. Pedig a lakosok megérdemelnék, hogy tájékoztassa a polgármester úr őket arról, eddig mi mindent (nem) tett a kerületért…

Szintén érthetetlen, hogy miért nem jelenik meg a Józsefváros újság nyomtatott változata? A korábbi szerkesztőség tagjainak nagy része távozott, de az „újak” vajon miért nem teszik a dolgukat, és tájékoztatják a kerületieket? Erre minden lehetőségük megvan, csak cikkeket kellene írni, betördelni, elküldeni a nyomdába. Mégsem teszik…

Hogy mindezen hiányosságokat palástolja, Pikó András egy újabb ütőkártyával próbálkozik: a Facebook-oldallal, hogy azt „lenyúlták”. Az index.hu azt írja: „Úgy tudjuk, a Facebook-oldal szerkesztéséhez szükséges adminisztrátori és szerkesztői jog az újság korábbi főszerkesztőjénél volt, aki a választás után távozott posztjáról.” A mi információink szerint azonban ez nem helytálló, ezek a jogok nincsenek a korábbi főszerkesztőnél, az oldalt egy magánember hozta létre. Az index.hu ráadásul így folytatja: „A Józsefvárosért Facebook-oldalra kattintva az látszik, hogy nem hivatalos oldalról van szó, ugyanis nem szerepel az ellenőrzött (verified) oldalakat jelző pipa a cím mellett.”

Azaz nem a médiában kellene itt-ott bepárásodó szemüveggel nyilatkozni, hogy „mindenki bánt”, mint egy kis óvodás, hanem végre elkezdeni dolgozni: ez esetben újságot csinálni és gyártani a híreket.