Kihátrálna a zöldfelület bővítésére vonatkozó megvalósíthatatlan vállalásából Pikó András

Pikó András kampányának hangsúlyos eleme volt a zöldfelületek növelése Józsefvárosban. Azt ígérte: minden évben 5000 négyzetméternyi új zöldfelületet hoznak létre. Most hogy megnyerte a városvezetői pozíciót szembesül azzal, hogy ígéretét – ami megvalósíthatatlan volt – egyszer számon fogják kérni. Ezért aztán Pikó előhúzza a régi balliberális trükköt és a saját vállalása betarthatatlanságát a kormányra keni.

img-2650.JPG

Az Indexnek adott interjúban Pikó András azt ecsetelte, hogy a kormány miatt nem fog tudni megvalósulni az amúgy is megvalósíthatatlan vállalása – az, hogy évente (!) 5000 négyzetméter plusz zöldfelületet alakítanak ki Józsefvárosban –, mert az iparűzési adót a közösségi közlekedésre kell majd fordítaniuk. „Kényszerhelyzetben vagyok, még nem látom, hogy ezt hogyan fogjuk kommunikálni. Odamegyünk és elmondjuk, hogy kevesebbet fogunk csinálni, módosítunk, és megkérjük a kormányzatot, hogy magyarázzák el miért alakult ki ez a helyzet”. Azaz már most a kifogásokat keresi Pikó András polgármester, nem a megoldást, ebben az esetben is igyekszik már korábbi ígéreteit tompítani, elsunnyogni.

Pikó András az interjúban azt is sérelmezi, hogy a kormány csökkenti az önkormányzatok jogkörét, példának felhozva, hogy a hitelfelvétel is jóváhagyáshoz kötött. Azt csak remélni tudjuk, hogy nem tervezi eladósítani Józsefvárost.  

Címkék: rizsa, Pikó András