Pikó András szerint rendőrhiány van Józsefvárosban, az ORFK ezt tagadja

Hétről hétre nagyvonalú gesztusoknak tetsző kijelentéseket tesz közösségi oldalán Józsefváros új polgármestere, aki nem véletlenül dobálózik a jól hangzó lózungokkal: ezek alkalmasak arra, hogy növeljék népszerűségét. Nemrég azt állította, hogy rendőrhiány van Józsefvárosban, aminek megoldására személyesen vállalkozott, ugyanakkor az ORFK szerint 94 százalékos az állomány feltöltöttsége.

(fotó: police.hu)

„A fővárosban Józsefvárosban a legnagyobb a rendőrhiány – ezért már rögtön az alakuló ülés másnapján felkerestem a kerületi rendőrkapitányt és elkezdtük a tárgyalásokat arról, hogyan lehetünk úrrá ezen a helyzeten, melyet a Fidesz hagyott örökül” – olvasható Pikó András közösségi oldalán. Már önmagában az állítás sem állja meg a helyét: az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a VIII. kerületi kapitányságon 94 százalékos az állomány feltöltöttsége.

Emellett érdemes megnézni azt is, hogy mi az, amit örökül hagyott a Fidesz Józsefvárosban. A jobboldali városvezetés az elmúlt években több mint 5 milliárd forintot fordított közbiztonságra: megújították és kibővítették a térfigyelő kamerarendszert, körzeti megbízotti irodákat hoztak létre, eszközöket és gépjárműveket biztosítottak a kapitányságnak, és jutalmakkal fejezték ki a megbecsülésüket az állomány felé. A rendőri statisztikákat elemezve láthatjuk, hogy a munka nem volt hiábavaló: regisztrált bűncselekmények száma a felére esett vissza, a nyomozások eredményessége pedig jelentősen javult.

Pikó András emellett bejegyzésében azt is leírta, hogy a legnagyobb támogatás, amit az önkormányzat nyújthat, a szolgálati lakás. Jelenleg is több mint félszáz szolgálati lakást biztosít az önkormányzat a kerületi rendőröknek. Ez természetesen hihetetlen gyorsasággal végigfutott az ellenzéki médiában is. Azt azonban ő is és az újságíró barátai is elegánsan elfelejtették hozzátenni, hogy az előző városvezetés jóvoltából. Pikó tehát mindössze a Fideszes városvezetés gyakorlatát vinné tovább. Reméljük, a rendőrség felé irányuló többi önkormányzati támogatásról nem feledkezik meg.