Pikó András kampányában bérlakásokat ígért, polgármesterként már visszakozik

Még csak néhány napja tette le józsefvárosi polgármesteri esküt Pikó András, de már most hárítja magáról a felelősséget. A Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP közös polgármester-jelöltjének és csapatának a kampányban visszatérő kommunikációs panele volt, hogy minél előbb bérlakáshoz segíti a rászorulókat. Ehhez képest Pikó András kedden már azt írta ki közösségi oldalára, hogy nem lehetséges senkit egyik napról a másikra lakáshoz segíteni. A becsapott józsefvárosiak most szembesülhetnek azzal, hogy mi várható a következő öt évben.

img_2232.JPG

Pikó András polgármester-jelölti programjának kiemelt területe volt a lakhatás. Ő és csapata szinte napi szinten azt kommunikálta, hogy 1100 bérlakás áll üresen Józsefvárosban (habár rendre ezt állították, de ez a szám a valóságban jóval kevesebb…), amelyeket mielőbb szeretnének lakókkal feltölteni. A hatalom érdekében mindent megígérő polgármester most szembesült azzal, hogy a becsapott józsefvárosiak komolyan vették azt, hogy ha ő nyer, lakáshoz juthatnak.

Ennek következtében – mint Pikó Facebook-bejegyzésében írja – a napokban sokan felkeresték a Polgármesteri Hivatalt, és személyesen Pikó Andrást, hogy utalja ki nekik a kampány során beígért lakást. Ezt úgy tűnik zokon vette a frissen megválasztott polgármester, ugyanis a közösségi oldalán ma már azt írta: az önkormányzati lakások elosztása, kiutalása nem a polgármester hatásköre és feladata: „Nem lehetséges senkit egyik napról a másikra lakáshoz segíteni.”